The Great Sunday Club: Το Avra Bar γιορτάζει τη βιωσιμότητα με bartenders από κορυφαία bars του εξωτερικού

avra-bar
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 26 ΜΑΙΟΥ 2023

Αυτή την Κυριακή εγκαινιάζεται το πρώτο Great Sunday Club, μια γιορτή δημιουργικών και βιώσιμων κοκτέιλ από καταξιωμένους bartenders εκτός συνόρων.

Κάτι που ίσως δεν περιμένατε ποτέ να δοκιμάσετε στην Αθηναϊκή Ριβιέρα είναι τα... αλκοολούχα οικολογικά ποτά. Κι όμως, έρχονται για πρώτη φορά στο Avra Bar του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens όπου την Κυριακή 28 Μαΐου εγκαινιάζει το πρώτο Great Sunday Club.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε cocktails από καταξιωμένους bartenders της Γαλλίας και της Νορβηγίας, οι οποίοι θα βρίσκονται στο Avra Bar αποκλειστικά για μια μοναδική «garden to glass» εμπειρία, χρησιμοποιώντας υλικά που θα βρουν στον κήπο του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens.

Η κατευθυντήρια δύναμη πίσω από το Great Sunday Club είναι η βιωσιμότητα και όπως αναφέρει η Avra Bar Manager Manon Kapfer, «Αυτό που έχει σημασία είναι να απολαμβάνουμε υπέροχα cocktails, με την αγαπημένη μας παρέα και μια φανταστική θέα. Στην καρδιά αυτού που όλοι κάνουμε βρίσκονται οι άνθρωποι και τα συστατικά, επομένως είναι μεγάλη ευκαιρία να προωθήσουμε κοινές αξίες καθώς και μια playful δημιουργικότητα».

Aron Farkas
Little Red Door & Merlet Fruit Liqueurs
Κατέχοντας την 5η θέση ανάμεσα στα καλύτερα 50 bar του κόσμου, το Little Red Door φημίζεται για το βιώσιμο χαρακτήρα του, καθώς και για το καλύτερο menu στον κόσμο σύμφωνα με τα Spirited Awards. Το signature cocktail τους είναι το Fraise, μια γευστική δημιουργία με χυμό φράουλας, Merlet Fraise Des Bois, Merlet Vigne, και οξύ πράσινης τομάτας και βότανα από τον κήπο του ξενοδοχείου. Το λικέρ Merlet, που αναδεικνύεται μέσα από τα cocktail του Little Red Door, αποτελεί μια οικογενειακή επιχείρηση που φημίζεται για την απόσταξη του κονιάκ παράλληλα με την τεχνογνωσία πέντε γενεών από το 1850. Βασισμένο σε βιοτεχνικές διεργασίες, τα λικέρ φρούτων Merlet αξιοποιούν τα καλύτερα ποιοτικά γαλλικά φρούτα χρησιμοποιώντας μια βιώσιμη μορφή θερμότητας κατά την απόσταξη.

Himkok & O-Purist
Το Himkok, στην 43η θέση στα καλύτερα bar του κόσμου, αποτελεί ένα cocktail bar με βιοτεχνικό αποστακτήριο, συνδυάζοντας τους in-the-know bartenders με spots για να απολαύσει κανείς το cocktail του σε ένα από τα παλαιότερα κτίρια στο κέντρο του Όσλο. Με βασική αποστολή την ενσωμάτωση της ουσίας του νορβηγικού πολιτισμού, το αποστακτήριο του Himkok παρέχει το δικό του aquavit, τζιν και βότκα. Αναζητήστε φρέσκες, σκανδιναβικές γεύσεις σε cocktail όπως το Pine/Furu –μια αρωματική σύναξη O-Purist, πευκοβελόνας, δεντρολίβανου, σόδας και φασκόμηλου. Πίσω από το όραμα του Himkok, το O-Purist αποτελεί ένα περιπετειώδες διεθνές απόσταγμα με ισχυρές ρίζες από την ελληνική παράδοση και ιστορία. Επαναπροσδιορίζοντας με μια πιο σύγχρονη προσέγγιση το παραδοσιακό, αγαπημένο ελληνικό τσίπουρο, το O-Purist αντλεί τις πρώτες ύλες του αποστάγματος από τις καλύτερες ποικιλίες σταφυλιών της Ελλάδας, βότανα, φρούτα και μπαχαρικά.

Katerina Avgerinou
Avra and Boatyard Distillery
Το Avra Bar στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens δεν αποτελεί μόνο ένα τόπο συνάντησης, αλλά το όραμα μιας παθιασμένης ομάδας bartender με επικεφαλής την Manon Kapfer. Καλωσορίζοντας τους foreign bartenders από τα διάσημα bars του εξωτερικού, ο κομψός χώρος του Avra με θέα τη θάλασσα θα παρουσιάσει το μοναδικό Seasonal-Original-Sustainable Cocktail Menu της Manon. Ένας συνεχώς εξελισσόμενος φόρος τιμής στην έννοια της βιωσιμότητας, γιορτάζοντας τα τέσσερα τοπικά συστατικά (τομάτα, πικραλίδα, κεράσι και σύκο). Αναζητήστε το Cherry, ένα αρωματικό και flowery μείγμα από άνθος κερασιού, τζιν Boatyard, Sakura Mancino Vermouth, καθώς και το Fig, ένα ελαφρώς καπνιστό έγχυμα από Chopin vodka, πικρά φύλλα συκιάς και grapefruit με μια επίγευση εσπεριδοειδών. Στο menu του Avra Bar προστίθεται μια ξεχωριστή νότα από το Boatyard Distillery gin, που εμπεριέχει διπλή έγχυση αρκεύθου. Το Boatyard Distillery, που βρίσκεται στις όχθες του Lough Erne, στη βορειοδυτική Ιρλανδία, αποτελεί μια οικογενειακή επιχείρηση με πρωταρχικό σκοπό να γίνει το κορυφαίο ιρλανδικό αποστακτήριο τζιν που παράγει βιώσιμα οινοπνευματώδη ποτά. Ωστόσο, τώρα πρόκειται για ένα αγαπημένο αποστακτήριο από κορυφαίους επαγγελματίες του κλάδου και τους καλύτερους bartenders του κόσμου.

Info
The Great Sunday Club @Avra Bar
Four Seasons Astir Palace Hotel Athens
στις 28/5
Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
21 0890 1197
IG @avra_athens