Τι ρούμι θα πιούμε φέτος το καλοκαίρι;

mount-gay
ΤΡΙΤΗ, 06 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

Το ρούμι φέρνει αέρα Καραϊβικής στο ποτήρι μας και δημιουργεί ιδιαίτερα και απολαυστικά κοκτέιλ για τις καλοκαιρινές βραδιές. Κι όσο πιο παλιό, τόσο πιο καλό.

Τα νησιά Barbados, που όλοι έχουμε σαν ονειρεμένο προορισμό στο μυαλό μας, δεν είναι μόνο γαλαζοπράσινα νερά και λευκές αμμουδερές παραλίες. Είναι ταυτόχρονα διάσημα και για την παράδοση αιώνων που έχουν στην απόσταξη και παραγωγή ρούμι, με πιο σημαντικό και γνωστό το Mount Gay.

Η παραγωγή του Mount Gay ξεκίνησε το 1703, πράγμα που το καθιστά το παλαιότερο ρούμι στον κόσμο. Το ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον των νησιών και κυρίως το νερό τους, που φιλτράρεται φυσικά από κοράλλια, όπως επίσης και η open air ζύμωση της μελάσας, δίνουν στο Mount Gay ένα ενδιαφέρον αρωματικό προφίλ (ώριμη μπανάνα, γλυκά αμύγδαλα, μόκα και βανίλια). Όσο για τη γευστική του ταυτότητα, η πολυπλοκότητα αλλά και η πληθώρα των γεύσεων που αναδεικνύονται οφείλονται στην παλαίωση αλλά και ανάμειξη μονής και διπλής απόσταξης ρούμι. 

Με αφορμή, λοιπόν, τα 320 χρόνια τα οποία γιόρτασε πριν λίγες ημέρες σε μια άκρως καλοκαιρινή εκδήλωση στο Blame The Sun στο Κουκάκι, το επιλέγουμε για τα πιο δροσερά κοκτέιλ του καλοκαιριού με ρούμι.

Δοκιμάστε να φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι το Mount Gay Jungle Bird και απολαύστε το μια καλοκαιρινή βραδιά στο μπαλκόνι, με την καλύτερη παρέα.

Θα χρειαστείτε:
45ml ml Mount Gay
15ml Campari
15ml φρέσκο χυμό lime
15ml σιρόπι
100ml χυμό ανανά
πάγο
φέτες lime και δυόσμο για γαρνιτούρα

Οδηγίες: Βάλτε όλα τα υλικά εκτός από τη γαρνιτούρα σε ένα σέικερ με πάγο και χτυπήστε τα δυνατά. Αδειάστε το περιεχόμενο σε παγωμένο ποτήρι με λίγο αλάτι στο χείλος του.