Τα βιώσιμα κοκτέιλ και η garden to glass εμπειρία εντυπωσίασαν στο Avra Bar

avra-bar
ΠΕΜΠΤΗ, 01 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

Καταξιωμένοι bartenders της Γαλλίας και της Νορβηγίας συναντήθηκαν το βράδυ της Κυριακής στο Avra Bar του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens στο πρώτο Great Sunday Club και δημιούργησαν μοναδικά cocktails με υλικά από τον κήπο του ξενοδοχείου και με ιδιαίτερα αποστάγματα.

Για πρώτη φορά στο Avra Bar του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens την Κυριακή 28 Μαΐου εγκαινιάστηκε το πρώτο Great Sunday Club, όπου είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε cocktails από καταξιωμένους bartenders της Γαλλίας και της Νορβηγίας. Η μοναδικότητα του event, όμως, δεν σταματά εκεί, καθώς τα κοκτέιλ δημιουργήθηκαν με υλικά που οι bartenders βρήκαν στον κήπο του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, ενώ όλα τα bars που συμμετείχαν στο πρώτο Great Sunday Club της Αθηναϊκής Ριβιέρας φημίζονται για τον sustainable χαρακτήρα τους και για την προώθηση των sustainable spirits.

Έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους της βραδιάς είχε το O/PURIST που χρησιμοποιήθηκε στα cocktails που δημιούργησαν οι bartenders του Himkok bar. Το Himkok bar, από την Νορβηγία, βρίσκεται στην 43η θέση στα καλύτερα bar του κόσμου και είναι αναγνωρισμένο για τις sustainable πρακτικές που ακολουθεί. Το Himkok προσέφερε 2 πρωτότυπες συνταγές με O/Purist, το Pine/Furu –μια αρωματική σύναξη O-Purist, πευκοβελόνας, δεντρολίβανου και το Sage με φασκόμηλο και σόδα. Το O/PURIST είναι ένα από μόνο του ένα sustainable spirit αφού παράγεται από απόσταξη των στεμφύλων σταφυλής, αξιοποιώντας με αυτό τον τρόπο τα μέρη του σταφυλιού που δε χρησιμοποιούνται στην οινοποίηση. Το συγκεκριμένο  απόσταγμα περιορίζει το ενεργειακό του αποτύπωμα αφού παράγει μέρος της ενέργειας που καταναλώνει καθώς τα υποπαράγωγα των αποστάξεων χρησιμοποιούνται για την παραγωγή βιοαερίου στην ειδική μονάδα Επίλεκτος αλλά και τη δημιουργία βιολογικών λιπασμάτων. Το όνομα O/PURIST είναι αναγραμματισμός της λέξης τσίπουρο, ενώ πρόκειται για το project 10 κορυφαίων Ελλήνων Bartenders που ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν ένα εκλεπτυσμένο ελληνικό καινοτόμο απόσταγμα που αποτελεί τη βάση για τη δημιουργία εξαιρετικών cocktails.

Παράλληλα, το Little Red Door που φημίζεται για το βιώσιμο χαρακτήρα του και για την 5η θέση ανάμεσα στα 50 καλύτερα bar του κόσμου, παρουσίασε το Fraise, μια γευστική δημιουργία με χυμό φράουλας, Merlet Fraise Des Bois, Merlet Vigne, και οξύ πράσινης τομάτας και βότανα από τον κήπο του ξενοδοχείου. Το λικέρ Merlet, που αναδεικνύεται μέσα από τα cocktail του Little Red Door, αποτελεί μια οικογενειακή επιχείρηση που φημίζεται για την απόσταξη του κονιάκ παράλληλα με την τεχνογνωσία πέντε γενεών από το 1850, αξιοποιώντας τα καλύτερα γαλλικά φρούτα, χρησιμοποιώντας μια βιώσιμη μορφή θερμότητας κατά την απόσταξη.

Katerina Avgerinou
Ακόμη, μέσα από το μοναδικό Seasonal-Original-Sustainable Cocktail Menu της Manon το οποίο γιορτάζει τη βιωσιμότητα μέσα από 4 τοπικά συστατικά την τομάτα, την πικραλίδα, το κεράσι και το σύκο, απολαύσαμε το Cherry, ένα αρωματικό και flowery μείγμα από άνθος κερασιού, τζιν Boatyard, Sakura Mancino Vermouth, καθώς και το Fig, ένα ελαφρώς καπνιστό έγχυμα από Chopin vodka, πικρά φύλλα συκιάς και grapefruit με μια επίγευση εσπεριδοειδών. Στο menu του Avra Bar προστίθεται μια ξεχωριστή νότα από το Boatyard Distillery gin, που εμπεριέχει διπλή έγχυση αρκεύθου και παράγεται από το Boatyard Distillery, στη βορειοδυτική Ιρλανδία, με σκοπό να γίνει το κορυφαίο ιρλανδικό αποστακτήριο τζιν που παράγει βιώσιμα οινοπνευματώδη ποτά.