Η Μεγάλη Βρεταννία «κρύβει» έναν μυστικό κήπο με άρωμα Ιταλίας

il-giardino-segreto
ΠΕΜΠΤΗ, 08 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

Tο αίθριο του Alexander’s Lounge είναι ένας μυστικός κήπος όνομα και πράγμα στο κέντρο της Αθήνας.

Ανάμεσα στις πολλές εκπλήξεις και επιλογές που επιφυλάσσει ένα από τα πιο μεγαλόπρεπα και πολυτελή ξενοδοχεία της Αθήνας, η Μεγάλη Βρεταννία, είναι και το Il Giardino Segreto. Απολύτως πιστό στην ονομασία του, είναι πράγματι ένας «Μυστικός Κήπος» με ιταλική διάσταση στο αίθριο του Alexander’s Lounge στον πρώτο όροφο του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία, όπου μπορείτε να «αποδράσετε» για φαγητό οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Υπόσχεται, μάλιστα, πως περνώντας το κατώφλι του ξενοδοχείου και με το πάτημα ενός κουμπιού θα απομακρυνθείτε άμεσα από το γκρίζο του κέντρου και θα βρεθείτε εντός μερικών λεπτών ανάμεσα σε ελαιόδεντρα, δάφνες, μικρά κυπαρίσσια και λουλούδια, παραμένοντας στο κέντρο της πόλης.

Σε αυτό το περιβάλλον και καθώς ο ήλιος δύει, ο Executive Chef, Αστέριος Κουστούδης με την ομάδα του ετοιμάζουν ένα ιδιαίτερο ταξίδι στην Ιταλία, μέσα από μοναδικά aperitivo και αυθεντικά ιταλικά συνοδευτικά εδέσματα, τα οποία ετοιμάζονται μπροστά σας με μεσογειακά υλικά εξαιρετικής ποιότητας που απογειώνουν το γευστικό αποτέλεσμα. Ακαταμάχητα αρώματα αναδύονται από το φούρνο του κήπου, καθώς ψήνεται χειροποίητη πίτσα σε έξι διαφορετικές εκδοχές με προζυμένιο ζυμάρι, φίνα σάλτσα από βιολογικές ντομάτες και διαλεχτά διεθνή τυριά αλλά και αχνιστή focaccia με ελαιόλαδο και θαλασσινό αλάτι ως βάση για τη μπρουσκέτα της επιλογής σας. Οι επιλογές μπρουσκέτας είναι τρεις: με ντομάτα, ισπανικές αντζούγιες, πιπεριές κονφί και βασιλικό που είναι και η πιο ιδιαίτερη και must για δοκιμή, με μανιτάρια σχάρας, γκοργκοντζόλα και τρούφα και με καπνιστό σολομό, τυρί κρέμα, αγγούρι και κάππαρη.

Η συλλογή τυριών του μενού έχει ελληνικό άρωμα καθώς περιλαμβάνει γραβιέρα τρούφας, μανούρα Σίφνου, παλαιωμένο κασέρι Σοχού και σερβίρεται με το εκλεκτό αλλαντικό ημέρας - Jamon Iberico, Prosciutto San Daniele, σαλάμι Sbriciolona  - που κόβεται επί τόπου σε λεπτές φέτες με την εντυπωσιακή κόκκινη vintage μηχανή κοπής και φτάνει στο τραπέζι σας σε μια εξαιρετική παρουσίαση με αγκινάρες Τήνου, σαλάμι σύκου Ευβοίας και ελιές. Αξίζει επίσης να δοκιμάσετε τη συγκλονιστική panzanella με γλυκά ντοματίνια και βουβαλίσια Burrata Κερκίνης, ενώ από το μενού δεν λείπει και το Vitello Tonnato με τρούφα, κάππαρη και φύλλα ρόκας.

Τους λάτρεις των γλυκών θα φροντίσει ο Pastry Chef Αλέξανδρος Κούφας με το βελούδινο χειροποίητο gelato που ετοιμάζει καθημερινά με εξαιρετικές πρώτες ύλες και φρέσκα φρούτα εποχής και τον περίφημο Baba Napoletano με σιρόπι εσπεριδοειδών, φιστίκι Αιγίνης και κρέμα βανίλια-μασκαρπόνε.

Κι αν οι ορέξεις στρέφονται πιο πολύ σε ποτό, στην ίδια ατμόσφαιρα του καταπράσινου αυτού κήπου, οι βραβευμένοι bartenders του ιστορικού ξενοδοχείου σας περιμένουν για δροσιστικά απεριτίφ και cocktails που συμπληρώνουν την εμπειρία με 6 διαφορετικές επιλογές, ενώ η εξαιρετική λίστα κρασιών περιλαμβάνει επιλεγμένα κρασιά από την Τοσκάνη, το Πιεμόντε και τη Σικελία, τα οποία  σερβίρονται και σε ποτήρι.

Μην χάσετε, επίσης, την ευκαιρία να εξερευνήσετε τη μεγάλη ποικιλία άριστα συντηρημένων πούρων στο αίθριο του Alexander’s Lounge, για να ολοκληρώσετε την εμπειρία. Γιατί αν μη τι άλλο, το ταξίδι στον πρώτο όροφο της Μεγάλης Βρεταννίας είναι πολύπλευρο.

Info
Il Giardino Segreto
Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία
Βασιλέως Γεωργίου Α’ 1, Αθήνα
2103330748