Στο νέο μενού του Beefbar Athens το comfort food παίρνει fine dining διάσταση

beefbar-athens
ΤΕΤΑΡΤΗ, 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

Σε ένα από τα ωραιότερα σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας με ακαταμάχητη θέα στον Σαρωνικό, το Beefbar Athens εναρμονίζεται με το καλοκαίρι και σερβίρει την δική του «γυαλιστερή» εκδοχή σε comfort και street food γεύσεις που αποτελούν σημείο αναφοράς για το εστιατόριο.

Με ατού την υπέροχη θέα στον Σαρωνικό, σε μια μαγευτική τοποθεσία στο Four Seasons Astir Palace, το Beefbar Athens του Riccardo Giraudi ξεκινά πάντα με πλεονέκτημα. Ο άνετος χώρος του, που αποτελεί μπαλκόνι στο απέραντο μπλε, ανάμεσα σε φυτά, με ατμοσφαιρικό φωτισμό, είναι από μόνος του μια εισαγωγή στο καλοκαίρι. Σε αυτό, προστίθεται και το νέο, ανανεωμένο μενού με βάση πάντα τις premium κοπές, το οποίο γίνεται πιο ανάλαφρο λόγω καλοκαιριού, με street food και comfort food επιλογές σε fine dining περιτύλιγμα, που διατηρούν την κοσμοπολίτικη διάσταση του εστιατορίου, θέλοντας λίγο να την ελαφρύνουν λόγω καλοκαιριού.

FRANCIS AMIAND

Στο νέο μενού που έχει επιμεληθεί η ομάδα του Beefbar Athens, ξεκινήσαμε με μια Kobe Ceasar, αρκετά level επάνω από την κλασική Ceasar, με iceberg, παρμεζάνα kobe karasumi και καπνιστό ham, σφραγίζοντας την comfort διάσταση που θέλουν να δώσουν οι καλοκαιρινές επιλογές. Δροσερά και τραγανά τα beef tostaditas με ταρτάρ φιλέτου Black Angus, πικάντικο ντρέσινγκ και ένα ιδιαίτερο καπνιστό γουακαμόλε, ενώ τα αρωματικά χειροποίητα empanadas με Kobe, pulled beef και σάλτσα με βότανα έκλεψαν την παράσταση από τα ορεκτικά. Το carpaccio γαρίδας με γαρίδες Carabineros, σάλτσα passion fruit και αυγοτάραχο ήταν πολύ δροσερό και αρωματικό, ενώ από το μενού δεν λείπει και ένα κλασικό vitello tonnato για τους πιο παραδοσιακούς. Τα ορεκτικά συμπληρώνει και ένα avocado baba ganoush με έντονη τη γεύση του καπνιστού αβοκάντο, με αμύγδαλα, ταχίνι και μαύρο σουσάμι.

Να πούμε ότι οι comfort επιλογές συνδυάζονται και με νέες προσθήκες όπως την wagyu bolognese, με παπαρδέλες και ραγού από μοσχάρι και το beefy cordon bleu με μοσχαρίσιο φιλέτο. Στα κυρίως δοκιμάσαμε το ιδιαίτερο supreme cocqelet, κοκοράκι με βούτυρο μαύρης τρούφας με Sauce Originale Relais de Paris, αλλά και το πικάντικο μοσχαρίσιο φιλέτο με κρούστα από πιπέρι και Paradise σως πιπεριού με τη συνοδεία εξαιρετικής τηγανητής πατάτας που έφερε την παραδοσιακή οικειότητα σε υψηλότερο επίπεδο στο τραπέζι, πάντα με εξαιρετικές επιλογές από την προσεγμένη λίστα κρασιών του εστιατορίου, που αριθμεί 500 κωδικούς. Το ροζέ Chateau Miraval, με ποικιλίες Cinsaut, Grenache Rouge, Syrah που δοκιμάσαμε από το κτήμα της Προβηγκίας που κέρδισε φήμη όταν πέρασε στον Brad Pitt και την Angelina Jolie, ήταν πραγματικά αρωματικό με πρωταγωνιστές κόκκινα φρούτα.

Ανάλογα είναι και τα επιδόρπια του νέου μενού, με το εντυπωσιακό στην όψη mille crepes tiramisu με καφέ και amaretto, τα caramel choux με παγωτό βανίλια και σάλτσα καραμέλας με earl grey τσάι και την τάρτα φράουλα με σορμπέ φράουλας και μαρέγκα γιαούρτι. Το gelato Mantecato με τα πιο λαχταριστά toppings, όπως και η χειροποίητη marbled chocolate bar του διεθνούς φήμης Γάλλου pâtissier Yazid Ichemrahen, υπόσχονται επίσης να κλείσουν το γεύμα σας, με γλυκιά επίγευση.

Από την εξίσωση δεν λείπουν και τα signature καλοκαιρινά cocktails που υπηρετούν στο έπακρο το καλοκαιρινό mood, όπως το americano bianca, μια φρουτώδης εκδοχή του κλασικού americano, τo εξωτικό project V hurricane, μια ωδή στην Tiki κουλτούρα, αλλά και η δροσερή yuzu cucmber paloma, για να τσουγκρίσετε στις καλοκαιρινές περιπέτειες που έρχονται.

Info
Beefbar Athens
Απόλλωνος 40 (Four Seasons Astir Palace) Βουλιαγμένη, Αθήνα,
210 96 70 700
καθημερινά 19:00-01:00

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ
[email protected]