5 μέρη για λιγουρευτά, μαμαδίσια μαγειρευτά στην Αθήνα

mousakas-elliniki-kouzina
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

Σας λείπει η κουζίνα της μαμάς με τον λαδερό αρακά, τα φασολάκια, τα ρεβίθια και τα γεμιστά; Ακόμη κι αν η μαμά δεν βρίσκεται κοντά κι εσείς δεν φημίζεστε για τις μαγειρικές σας ικανότητες στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, ευτυχώς υπάρχουν πολλές επιλογές να σας βγάλουν από τη δύσκολη θέση.

Σπιτική κουζίνα
Αν και πρόκειται μόνο για takeaway, στη Σπιτική Κουζίνα σε υποκαταστήματα σε όλη την Αθήνα, θα βρείτε όλα τα κλασικά μαμαδίσια πιάτα, από αρακά και γεμιστά, μέχρι μουσακά και κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες, για να τα πάρετε για το σπίτι ή το γραφείο και να θυμηθείτε, γευστικά, τις Κυριακές στο πατρικό. Και το καλύτερο; Το μενού του αλλάζει καθημερινά, για να μην βαριέστε. Info: spitikikouzina.gr

PAVLOS FYSAKIS
Βραστό, Χαλάνδρι
Με 51 χρόνια στα σπιτικά μαγειρευτά και κρεατικά σχάρας, το Βραστό δεν γίνεται να πέσει έξω στις γεύσεις που θυμίζουν μαμά, γιαγιά και παράδοση. Αν επιθυμήσατε λίγες φακές με καρότο, γεμιστά ή πιο ιδιαίτερα πιάτα οικογενειακού τραπεζιού όπως συκωτάκια, κεφτεδάκια με σάλτσα ή γιουβέτσι, βάλτε μπρος για Πολύδροσο Χαλανδρίου. Info: Ρόδων 3, Πολύδροσο, Χαλάνδρι, 210 6813776.

Mam to Mam
Αν βρίσκεστε προς Χαλάνδρι, Αγία Παρασκευή, Γέρακα ή Βριλήσσια, το Mam tο Mam είναι σίγουρα το πιο μαμαδίσιο ντελίβερι που μπορείτε να παραγγείλετε καθημερινά εκτός Κυριακής. Μπορείτε να διαλέξετε το αγαπημένο σας φαγητό που σας θυμίζει μαμά από το μενού της εβδομάδας, ενώ από τα σπιτικά πιάτα ημέρας δεν λείπουν και οι πίτες. Info: mamtomam.gr

Ροζαλία, Εξάρχεια
Η αγαπημένη ταβέρνα που μοσχοβολά κουζίνα μαμάς, η Ροζαλία έχει μια ιδιαιτερότητα: δεν θέλει πελάτες, θέλει ευχαριστημένους φίλους. Γι’ αυτό και φροντίζει να απολαύσετε το φαγητό σας  σαν στο σπίτι σας μέσα από ένα μενού που συνδυάζει την παράδοση, το μεράκι, αλλά και τις νέες αναζητήσεις στη γεύση. Ρεβίθια με γλυκά χόρτα, γίγαντες φούρνου, ψάρι ψητό στη σχάρα, μακαρόνια με κιμά, γιουβαρλάκια όλα είναι εκεί και σας περιμένουν, φρεσκομαγειρεμένα και μοσχομυριστά. Info: Βαλτετσίου 59, Εξάρχεια, 210 3802725.

Κανέλλα, Γκάζι
Το εν λόγω οινομαγειρείο μετρά 16 χρόνια ζωής, έχοντας δώσει έμφαση στην ελληνική κουζίνα και τα μαγειρευτά φαγητά όλο αυτό το διάστημα. Κλασικές και αγαπημένες γεύσεις όπως μοσχαράκι κοκκινιστό, αρνάκι λεμονάτο, μακαρονάδα με κιμά κ.ο.κ. δεν λείπουν από το μενού του, ενώ συνδυάζονται και με πιο ιδιαίτερες προτάσεις όπως κοτομπουκιές με ούζο και μαστίχα, πολίτικο σπανάκι κ.ά. Κι αν φάτε όλο σας το φαγητό –και τη… «δύναμή» σας- θα σας τρατάρουν κανελλάδα ή υποβρύχιο μαστίχα, για να πάτε ακόμη πιο πίσω στον χρόνο. Info: Κωνσταντινουπόλεως 70, Γκάζι, 210 3476320.