Fine-dining με άρωμα Ρεθύμνου στο Cretamos του Royal Senses Resort

cretamos
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 07 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

Μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία με κρητικές γεύσεις από τον βραβευμένο σεφ, στο αγαπημένο Curio Collection by Hilton resort του Ρεθύμνου.

Μπορεί άραγε η παράδοση της Κρήτης να συνδυαστεί με σύγχρονο design και μοντέρνα κουζίνα αρμονικά; Το Royal Senses Resort & Spa, a Curio Collection by Hilton υποστηρίζει ότι μπορεί και το κάνει πράξη μέσα από όλη του τη φιλοσοφία. Αυθεντικό, μεγαλοπρεπές και οικείο, είναι ένα ξενοδοχείο που κάνει τη σύνδεση της παράδοσης με το σύγχρονο και περνά αυτή την αίσθηση και μέσα από τη νέα κουζίνα του εστιατορίου Cretamos.

Ιθύνων νους και εμπνευστής του νέου, ανατρεπτικού μενού του Cretamos είναι ο ταλαντούχος, εξαιρετικά έμπειρος και βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Παύλος Κυριάκης, ο οποίος έχει περάσει έξι χρόνια στη Σπονδή, το βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin αθηναϊκό εστιατόριο, και έχει βρεθεί σε μερικά από τα πιο πολυσυζητημένα εστιατόρια σε Ευρώπη και Αμερική.

Σε εσάς που αναζητάτε ησυχία στο φαγητό σας, να σας πούμε ότι στο εστιατόριο, το κάθε τραπέζι είναι αρκετά διαχωρισμένο από τα υπόλοιπα, σχεδόν αποκομμένο, σχηματίζοντας ένα μικρό «νησί» όπου τελούνται γκουρμέ ιεροτελεστίες.  Περικυκλωμένο από το υδάτινο στοιχείο και με απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα, το Cretamos σερβίρει τη δική του άποψη της περίφημης κρητικής κουζίνας με τις ιδιαίτερες πρώτες ύλες του υπερήφανου νησιού. Σε αυτά, προστίθενται η ανατρεπτική διάθεση ενός σεφ με σπάνιο ταλέντο να αναδεικνύει τις εκλεκτές γεύσεις σε αξέχαστες εμπειρίες και τις όμορφες αναμνήσεις σε αλησμόνητες γεύσεις.

Ο σεφ σας προτείνει να επιλέξετε το degustation menu για να βιώσετε μία αληθινή γαστρονομική εμπειρία και να αντιληφθείτε τη φιλοσοφία των πιάτων με έμπνευση τη μαγειρική παράδοση της Κρήτης. Κάτι που ξεχωρίζει ο ίδιος στο μενού είναι η σούπα γκασπάτσο από ντοματίνια βελανίδια Κρήτης, που σερβίρεται με παγωτό ξινομυζήθρας.

Την εμπειρία, μαζί με τη συγκλονιστική θέα, απογειώνουν και τα εκλεκτά κρητικά κρασιά από το πλούσιο κελάρι του The Royal Senses. Η προσεκτικά διαλεγμένη λίστα 175 κρασιών περιλαμβάνει εξαιρετικές ετικέτες από ελληνικά οινοποιία μικρών και μεγάλων παραγωγών σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας και βέβαια τους νομούς της Κρήτης: Λασίθι, Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά. Από το Κελάρι του Creatamos δεν λείπουν εξαιρετικά κρασιά από όλο τον κόσμο, όπως Sauternes, Chateau Angelus 1er grand cru classe, Gaja Sperss, Penfolds, αλλά και σπάνιες ετικέτες όπως το περίφημο κρασί Thalassinos Vithismenos, που εμφιαλώνεται κάτω από το νερό.

Απολαύστε τα όλα στο τέλειο σκηνικό του The Royal Senses, με την Κρήτη στο πιάτο από κάθε άποψη. 

Info
The Royal Senses, Curio Collection by Hilton
Πάνορμος Ρεθύμνου
2834 055002