Τα Michelin της Αθήνας: ποιες είναι οι νέες προσθήκες

ctc
ΔΕΥΤΕΡΑ, 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Ο περίφημος οδηγός Michelin ανακοίνωσε τα αστέρια του και για το 2021 και με χαρά διαπιστώνουμε ότι η αθηναϊκή εστιατορική σκηνή αρχίζει να… αστράφτει περισσότερο με δυο νέες προσθήκες.

Έπειτα από αρκετά χρόνια με τα καθιερωμένα πλέον αστέρια στη Σπονδή (2**), στο Varoulko Seaside του Λευτέρη Λαζάρου (1*), στο Botrini’s του Έκτορα Μποτρίνι (1*), στη Hytra (1*) στον 6ο όροφο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, έρχονται να προστεθούν δύο ακόμα εστιατόρια της Αθήνας, που πλέον έχουν κι αυτά το δικό τους αστέρι.

Το εστιατόριο CTC του Αλέξανδρου Τσιοτίνη στον Κεραμεικό και το εστιατόριο Pelagos του Four Seasons Astir Palace Athens, με τον σεφ Luca Piscazzi, κέρδισαν από ένα αστέρι Michelin, λαμβάνοντας τη δική τους λαμπερή θέση στη λίστα του γαστρονομικού οδηγού.

Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης του CTC, που πλέον... αστράφτει με 1 αστέρι Michelin

Το CTC φαίνεται να εντυπωσίασε με τις τολμηρές και πρωτότυπες γεύσεις του, αλλά και με την ομάδα σερβιρίσματος, συνθέτοντας μια ιδιαίτερη συνολική εμπειρία για τον επισκέπτη, ενώ το Pelagos του ξενοδοχείου Four Seasons Astir Palace, που άνοιξε φέτος, κέρδισε τις εντυπώσεις με τις γαλλικές τεχνικές του πάνω σε μεσογειακά υλικά, με τη δημιουργικότητα και την αρμονία στα πιάτα του σεφ Luca Piscazzi. O ιταλός σεφ, άλλωστε, έχει εμπειρία στα αστέρια, αφού προηγουμένως βρισκόταν στο Λονδίνο και το La Dame de Pic, βραβευμένο με δύο αστέρια.

Το εστιατόριο Pelagos κέρδισε το δικό του αστέρι Michelin

Στην κατηγορία Bib Gourmand, που αφορά τα εστιατόρια που σερβίρουν εκλεκτές γεύσεις σε πιο φιλικές τιμές, συναντάμε και πάλι το Nolan με τον Σωτήρη Κοντιζά, το Οικείο με την αστική του κουζίνα στο Κολωνάκι και το Cedro Negro 1985 του σεφ Κωνσταντίνου Αλεξόπουλου, που εντάχθηκε φέτος στη λίστα.

Στις επιλογές του οδηγού, βρίσκονται επίσης η Cookoovaya, το Alficon, το SENSE, το Vezené, το Ergon House, το GB Roof Garden, το Aneton στα οποία φέτος προστέθηκαν και το Le Pavillon, Aleria, Athénée, Annie's Fine Cooking και Okio, με την Αθήνα να φτάνει τα 21 διακεκριμένα εστιατόρια στον οδηγό.

Δείτε όλη τη λίστα εδώ.

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ
[email protected]