Οι γευσιγνωσίες στο Κατώγι Αβέρωφ είναι η τέλεια αφορμή για οινική απόδραση

katogi-aberof
ΔΕΥΤΕΡΑ, 06 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Το Μέτσοβο είναι ιδανική χειμερινή απόδραση και το Κατώγι Αβέρωφ στην περιοχή σας δίνει έναν ακόμη λόγο για χριστουγεννιάτικο ταξίδι με πρωταγωνιστή το κρασί.

Το Κατώγι Αβέρωφ είναι ίσως από τα πιο γνωστά οινοποιεία και ξενοδοχεία της Ελλάδας, ένα μοναδικό συγκρότημα που συνδυάζει την αυθεντική, ελληνική φιλοξενία με το κρασί του τοπικού αμπελώνα. Ιδανικό για μια χαλαρωτική διαμονή στο Μέτσοβο, στο Κατώγι Αβέρωφ σας περιμένουν και πολλές γευστικές εμπειρίες, με κυρίαρχη τις γευστικές δοκιμές κρασιών που πραγματοποιούνται καθημερινά από τις 10.00 έως τις 16.00. Επισκεφτείτε το οινοποιείο, σε ένα θεατρικά στημένο σκηνικό, ξεναγηθείτε στα κελάρια και απολαύστε μια γευστική δοκιμή αφήνοντας τα αρώματα και τις γεύσεις των κρασιών να σας γοητεύσουν. Σε απόσταση μόλις 10 λεπτών οδικώς, θα συναντήσετε και στους αμπελώνες στο Γινιέτς, που σημαίνει «αμπελότοπος» στη βλάχικη διάλεκτο, και παρουσιάζουν ενδιαφέρον για τους φίλους του κρασιού.

Φυσικά, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε και στο εστιατόριο πιάτα συνταγές εμπνευσμένες από γαστρονομικά έθιμα αιώνων και πρώτη ύλη τοπικά προϊόντα, όπως τα τυριά Μετσοβόνε και Μετσοβέλα που συνδυάζονται άψογα με τις ετικέτες του αμπελώνα.

Για την είσοδό σας είναι απαραίτητη η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης.

Info
Κατώγι Αβέρωφ
για κρατήσεις online εδώ
2656031490
[email protected]
καθημερινά από τις 10.00 έως τις 16.00