Estia 2022: οι μεγάλοι νικητές της εστίασης

estiatorio-taberna-fagito-merida-diaita
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Με τις δυσκολίες των τελευταίων χρόνων και την εστίαση να έχει πληγεί σημαντικά λόγω πανδημίας, τα Estia Awards έρχονται να αναδείξουν τις πιο αξιόλογες εξελίξεις, τις πιο καινοτόμες πρωτοβουλίες και τους σημαντικότερους παίκτες της ελληνικής αγοράς αλυσίδων και ομίλων εστίασης.

Για 5η χρονιά, τα Estia Awards τόνωσαν τον κλάδο της εστίασης, μοίρασαν βραβεία και διακρίσεις και έδωσαν την ευκαιρία στην ελληνική εστίαση να δείξει τη δύναμή της, σε μια λαμπερή τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε στις 29/11 στο εστιατόριο St’ Astra στην Αθήνα.

Ποιοι, όμως, ξεχώρισαν στην τελετή βράβευσης;

To Grand Award της φετινής διοργάνωσης κέρδισε ο Όμιλος Everest ο οποίος και απέσπασε συνολικά τέσσερα χρυσά, πέντε αργυρά και δύο χάλκινα βραβεία. Ανάμεσα στους νικητές, απέσπασαν τίτλους:

L’ Artigiano -Best in Pizza
ΜΠΑΡ ΜΠΕΕ ΚΙΟΥ –Best in Burgers (Gold)
Goody’s Burger House – Best in Burgers (Silver)
Πιάτσα Καλαμάκι – Best in Souvlaki (Gold)
The Big Bad Wolf Souvlaki & Burger Bar – Best in Souvlaki (Silver)
Bread Factory – Best Bakery
Petite Fleur – Best in Café & Chocolat
Παραδοσιακό – Best in Coffee & More (Gold)
Everest - – Best in Coffee & More (Silver)
Hot Hot Burger – Best in Streetfood
Bufala Gelato – Best in Ice-Cream
Grandma’s Recipe – Best in Λουκουμάδες
Jerry’s the Sweet Foodtruck – Best in Donuts
αλλού γυαλού – Best in Fish & Seafood (Gold)
Ταβέρνα Νίκος – Best in Fish & Seafood (Silver)
Palmie Bistro – Best in casual dining (Gold)
BUFFALO WINGS & RINGS – Best in casual dining (Silver)

Τα Estia Awards δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην κοινωνική προσφορά, στη βιωσιμότητα και τον πολιτισμό και αυτές ακριβώς τις αξίες σηματοδοτούν τα τιμητικά βραβεία της φετινής διοργάνωσης. Η κριτική επιτροπή των βραβείων απαρτίζεται από σημαντικές προσωπικότητες της ελληνικής εστίασης και του επιχειρείν, πανεπιστημιακούς, σεφ και δημοσιογράφους.

Τιμητικά βραβεία απονεμήθηκαν στην Κατερίνα Μαμούδη για την Κοινωνική Κουζίνα της Τήνου, στον Κωνσταντίνο Κουμάκη για την ίδρυση Μουσείου Ζαχαροπλαστικής και στο WWF Ελλάς για το πρόγραμμα Hotel Kitchen.

Δείτε όλες τις διακρίσεις και βραβεύσεις εδώ.