Πάμε για φαγητό με θέα την Ακρόπολη

sun-athina
ΔΕΥΤΕΡΑ, 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Ξορκίζουμε τη μελαγχολία του Σεπτεμβρίου με καλό φαγητό και θέα στο ομορφότερο σημείο της πόλης.

360 Cocktail Bar & Restaurant, Μοναστηράκι
Ένα από τα hot spots για φαγητό ή ποτό με θέα την Ακρόπολη, το 360 Cocktail Bar & Restaurant υπόσχεται να σας φέρει στο πιάτο άρωμα θάλασσας, στο κέντρο της Αθήνας, όσο εσείς βγάζετε φωτογραφίες το φωτισμένο μνημείο της πόλης. Στο μενού του κυριαρχούν ψάρια και θαλασσινά, όπως λουκάνικο ροφού, λιγκουίνι βουτύρου με ταρτάρ φαγκρί, ψητά κολάρα ψαριού, φρέσκιες καραβίδες ημέρας και πολλά ακόμη, αλλά θα βρείτε και κόκορα, όπως και premium κοπή αν χρειάζεστε ένα break από τη θάλασσα. Info: Ηφαίστου 2, 210 3210006.

Συν Αθηνά, Θησείο
Σε ένα τριώροφο νεοκλασικό στην Ηρακλειδών του Θησείου, το Συν Αθηνά σερβίρει ελληνική, μεσογειακή κουζίνα με την πιο κατάλληλη θέα, κάτω από τον αττικό ουρανό, στη σκιά του Παρθενώνα. Εκτός από την Πνύκα, τον Παρθενώνα και τον Λυκαβηττό, εδώ θα απολαύσετε τον καφέ σας από νωρίς, το κοκτέιλ σας πιο αργά και στο ενδιάμεσο κεφτεδάκια αρωματικά με δροσερή σος γιαουρτιού, μουσακά σε πήλινο, μοσχαράκι Βαρβουνιώτικο με τηγανητές πατάτες, φιλέτο λαβράκι με ψητά λαχανικά άγριο ρύζι και λαδολέμονο, μπακλαβά, καρυδόπιτα, πορτοκαλόπιτα με φρέσκο παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης και όλα τα καλά. Info: Ηρακλειδών 2, 210 345 5550.

Luigi Athens, Πλάκα
Με θέα την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό, το Luigi Athens στην Πλάκα αποτελεί σίγουρα σημείο συνάντησης των πιο… ρομαντικών εκεί έξω και αυτών που θέλουν το διάλειμμά τους και η απόδρασή τους στο κέντρο να έχει χαρακτήρα και θέα. Από τις πρώτες πρωινές ώρες μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας συνοδευόμενο από ένα γευστικό πρωινό, ενώ μπορείτε να το επισκεφτείτε και βράδυ για να απολαύσετε ένα ρομαντικό δείπνο με υπέροχη θέα στην Ακρόπολη σε χαλαρωτική ατμόσφαιρα. Στο μενού θα βρείτε μεσογειακές γεύσεις από Ελλάδα και Ιταλία, οι οποίες εμπλουτίζονται γευστικά με gourmet συνδυασμούς ντόπιων υλικών, σε ένα αποτέλεσμα άκρως εντυπωσιακό τόσο οπτικά, όσο και γευστικά. Info: Μνησικλέους 22, Πλάκα, 210 3235318.

The Zillers, Μητροπόλεως
Στο πράσινο roof garden του ξενοδοχείο The Zillers Athens Boutique Hotel στην Μητροπόλεως, το εν λόγω εστιατόριο σερβίρει σύγχρονη, δημιουργική ελληνική μεσογειακή κουζίνα με πανοραμική θέα από την Ακρόπολη έως τη Μητρόπολη και όλη την ομορφιά της αστικής Αθήνας. Στο τιμόνι της κουζίνας ο σεφ Παύλος Κυριάκης που υπόσχεται fine dining εμπειρία αστεριού Michelin με δύο διαφορετικά μενού: το All Astir στα 95 ευρώ και το Going Abroad στα 125 ευρώ, με 5 και 7 στάδια αντίστοιχα. Πέρα από το φαγητό, μπορείτε να απολαύσετε και signature κοκτέιλ. Info: Μητροπόλεως 54, Αθήνα, 210 3222277.

Ορίζοντες Λυκαβηττού
Ένα από τα νούμερο ένα σημεία της πόλης, ο Λυκαβηττός, δεν θα γινόταν να μην προσφέρει την εμπειρία του φαγητού με θέα. Αυτό το ρόλο έχουν αναλάβει οι Ορίζοντες Λυκαβηττού με μια πανοραμική θέα σε όλη την Αθήνα του που δεν θα την χορταίνετε. Κι αν τύχει και τη… χορτάσετε σύντομα, σειρά έπειτα έχουν τα μεσογειακά γευστικά πιάτα του με μία συγκρατημένη αίσθηση μοντερνισμού, τα οποία θα σας συστήσουν ξανά τις ελληνικές και μεσογειακές γεύσεις από άλλη οπτική και σε υψόμετρο κάτι λιγότερο από 300 μέτρα. Σταρότο σαν γεμιστά, ψάρια ημέρας, ταλιάτα Rib eye με σάλτσα τσιμιτσούρι, σπανάκι και γαλλική πατάτα, γαρίδες μπρινουάζ με λαχανικά, αβοκάντο και ρόδι είναι μερικές ενδεικτικές γεύσεις που θα απολαύσετε σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της πόλης. Info: Αριστίππου 1, Λυκαβηττός (είσοδος τελεφερίκ), 210 7210701.