Το Botrini’s κλείνει τα 12 κι ετοιμάζει γαστρονομική γιορτή

ektoras-mpotrini
ΔΕΥΤΕΡΑ, 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023

12 χρόνια σύγχρονης, νοσταλγικής, ειλικρινούς και influential κουζίνας, το Botrini’s δεν θα μπορούσε να τα αφήσει να περάσουν έτσι.

Το Botrini’s είναι ένα από τα εστιατόρια της πόλης που μετρά αστέρια Michelin, Χρυσούς Σκούφους, βραβεύσεις και πάνω απ’ όλα την εκτίμηση του κόσμου από εσωτερικό και εξωτερικό για τη δημιουργική του κουζίνα. Όλη αυτή η λαμπερή γαστρονομία, που πίσω της κρύβει πολύ κόπο και δυσκολίες, μετράει πλέον 12 χρόνια ζωής και ετοιμάζεται να το γιορτάσει στις αρχές του Οκτωβρίου με έναν πολύ ξεχωριστό τρόπο, εκφράζοντας ταυτόχρονα και την αγάπη του για το Riesling, μαζί με το ιστορικό οινοποιείο Dr. Bürklin-Wolf, το οποίο παράγει παγκόσμιας κλάσης κρασιά εδώ και 4 αιώνες.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου στις 16.30 ετοιμάζει μια κάθετη γευσιγνωσία με ένα από τα πιο iconic κρασιά του οινοποιείου, το Dr. Bürklin-Wolf, Forster Pechstein G.C. Trocken. Ο διευθυντής εξαγωγών του οινοποιείου, Oskar Micheletti, θα παρουσιάσει 8 από τις καλύτερες σοδειές του μεταξύ 2005 και 2011 από Magnum φιάλες.

Στη συνέχεια, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί ένα επετειακό δείπνο με ένα σπέσιαλ μενού γευσιγνωσίας 13 πιάτων, το οποίο θα περιλαμβάνει και μερικά διαχρονικά πιάτα από τις δημιουργίες των σεφ Έκτορα Μποτρίνι και Νίκου Μπίλλη. Τα πιάτα θα συνδυαστούν με 8 γερμανικά Riesling σε μια προσπάθεια διερεύνησης και ανακάλυψης της ποικιλίας που είναι και μια από τις αγαπημένες των sommelier παγκοσμίως. Στο πλαίσιο της γιορτής, το Botrini’s θα παρουσιάσει και το νέο του logo, που σχεδιάστηκε από το βραβευμένο G Design Studio με παγκόσμια διάκριση.

Λόγω του ότι οι θέσεις θα είναι εξαιρετικά περιορισμένες, κάντε από νωρίς την κράτησή σας.

Info
Botrini’s
Βασ. Γεωργίου Β΄ 24, Χαλάνδρι
2106857323
[email protected]