Το Akrovoli Restaurant & Oyster Bar κάνει νέες γευστικές προτάσεις

akroboli
ΔΕΥΤΕΡΑ, 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Με την ομάδα των σεφ να μεγαλώνει, με νέες προτάσεις γεύσης και νέο κατάλογο, το Akrovoli Restaurant & Oyster Bar μας καλεί στα νότια και τον χειμώνα.

Με ονομασία από το μολυβένιο βαρίδι που οδηγεί την πετονιά στον βυθό της θάλασσας, το Akrovoli έχει αποδείξει ότι γνωρίζει από εκλεκτή ψαροφαγία και ωμοφαγία και ότι δεν είναι τυχαία αγαπημένο στέκι στα νότια προάστια, με μεσογειακά πιάτα που μοσχοβολούν τη φρεσκάδα των ελληνικών θαλασσών.

Philip Bouraimis
Στα πιάτα του θα βρείτε… λιχουδιές που αλιεύονται από τα νερά της Μάνης, της Λήμνου και της Εύβοιας, οι οποίες έπειτα περνούν στα χέρια της dream team του εστιατορίου, την οποία απαρτίζουν οι Ξενοφώντας Κατσιμαγκλής, Παναγιώτης Λιατόπουλος, Μίλτος Γιάννου και Γιάννης Χατζηδάκης. Ο καθένας με τις δικές του γνώσεις δίνει το δικό του στοιχείο στην κουζίνα, οδηγώντας συνολικά και ομαδικά σε ανατρεπτικές και αληθινά «ιντριγκαδόρικες» γευστικές εμπειρίες. Εδώ ξεδιπλώνονται νέες προτάσεις γεύσης, σχεδόν άγνωστες στο ευρύ κοινό, όπως το γεγονός ότι από το ψάρι είναι δυνατό να φαγωθούν τα πάντα: από τα λέπια και το κεφάλι έως και τα κόκαλα!

Έτσι, λοιπόν, και αυτόν τον χειμώνα, στο νέο, ανανεωμένο μενού του Akrovoli ξεχωρίζουν οι δημιουργικές πινελιές στα πιάτα, με αύρα πάντα θαλασσινή: Στρείδια γαλλικά σε διαφορετικές απολαυστικές εκτελέσεις όπως, μεταξύ άλλων, με χαβιάρι Beluga και φύλλο χρυσού ή με ponzu, άνηθο και αυγά πέστροφας. Για τους φίλους της γιαπωνέζικης κουζίνας υπάρχει ένας συμπαγής και προσεγμένος κατάλογος σε maki rolls, ενώ φυσικά από το μενού δεν απουσιάζουν οι αυθεντικές μεσογειακές προτάσεις σε pasta, risotto, φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Κατόπιν παραγγελίας, η ομάδα του Akrovoli, ετοιμάζει εκλεκτό ψάρι σε κρούστα αλατιού αλλά και ψάρι μαγειρεμένο με 4 διαφορετικούς τρόπους: σεβίτσε, ταρτάρ, τατάκι και ψητό.

Τα επιδόρπια υπόσχονται το πιο γλυκό κλείσιμο της ημέρας. Μπακλαβάς με κρέμα πικραμύγδαλο και παγωτό καϊμάκι, φοντάν σοκολάτας με παγωτό και crumble αλατισμένης καραμέλας αλλά και «Κναφέ» το γνωστό αραβικό κανταΐφι.

Όλα αυτά σε μία γοητευτική και ζεστή σάλα με γλυκό ατμοσφαιρικό φωτισμό και με πρωταγωνιστές το ξύλο και την πέτρα. Διακριτική πλην όμως αισθητή και η πινελιά της θάλασσας, με το σαγηνευτικό τιρκουάζ στο decor.

Info
Akrovoli Restaurant & Oyster Bar
Ποσειδώνος 14, Βούλα
210 8990152