Το Φεστιβάλ Γαίας θα σερβίρει «Ελληνικό Πρωινό» Αττικής Γης στο Ble Pavillon

elliniko-proino
ΠΕΜΠΤΗ, 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Το εμπνευσμένο πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό» του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος παρουσιάζεται στο Φεστιβάλ Γαίας Αττικής 2023, στον πανέμορφο χώρο του Ble Pavillon, στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Σε συνεργασία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας, στο Ble Pavillon στον Άλιμο, παρουσιάζεται σήμερα σε δημοσιογράφους και σε επαγγελματίες του τουρισμού και της γαστρονομίας, η εμπειρία του «Ελληνικού πρωινού».

Το «Ελληνικό Πρωινό» είναι το εμπνευσμένο πρόγραμμα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος με στόχο τη σύνδεση του γαστρονομικού πλούτου της χώρας με την εμπειρία του επισκέπτη και την προώθηση της γαστρονομικής κληρονομίας του κάθε τόπου μέσα από ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο να ξεχωρίσει προϊόντα από την κάθε περιοχή. Με τη σφραγίδα πιστοποίησης του Ελληνικού Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, το «Ελληνικό Πρωινό» αποτελεί μία καινοτομία, ένα δομημένο πρόγραμμα, παρέχοντας μια ευκαιρία στον επισκέπτη να ανακαλύψει τη γαστρονομική και πολιτιστική κληρονομιά του προορισμού.

Το κοινό της εκδήλωσης «Ελληνικό Πρωινό Αττικής Γης» θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τα «μυστικά μακροζωίας» των αγαθών της αττικής γης σε μία ολοκληρωμένη, βιωματική εμπειρία από την είσοδο του Ble Pavillon και καθόλη τη διάρκεια της παρουσίασης. Στα highlights της εκδήλωσης συγκαταλέγεται το live cooking και η παρουσία έμπειρου διατροφολόγου, με ενδιαφέρουσες και αναλυτικές πληροφορίες γύρω από τα οφέλη του ελληνικού πρωινού. Οι συμμετέχοντες επισκέπτες θα μυηθούν σε συνταγές και θα ενημερωθούν για προϊόντα που ενισχύουν την ευεξία, την ενέργεια και την ισορροπημένη διατροφή, ενώ στο ειδικά διαμορφωμένο Attica Corner  θα διατίθενται superfoods και προϊόντα της Αττικής Γης.

Το πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό» εμπνέεται από τις πρώτες ύλες που παράγει κάθε τόπος, αναδεικνύοντας τοπικά προϊόντα και σπεσιαλιτέ, συνυφασμένα με την αγροτική παραγωγή, τις κλιματολογικές συνθήκες, το έδαφος, τις πολιτισμικές επιρροές και την ιστορική πορεία κάθε περιοχής της Ελλάδας. Στόχο του «Ελληνικού Πρωινού» αποτελεί η ανάδειξη της γαστρονομικής ταυτότητας και κουλτούρας κάθε τόπου σε Έλληνες και ξένους, επισκέπτες και περιηγητές. Η δράση «Ελληνικό Πρωινό Αττικής Γης» συνδέει την Οικονομία της Φιλοξενίας με την πρωτογενή παραγωγή, ενώ προωθεί τα τοπικά, ποιοτικά και γευστικά προϊόντα της Αττικής Γης στην ταξιδιωτική εμπειρία του επισκέπτη.

Βασικό πυλώνα και στόχο της εκδήλωσης αποτελεί η βιώσιμη ανάπτυξη και δημιουργία συνεργειών σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, μέσα από το Πρότυπο Μενού Πρωινού το οποίο προσφέρουν τα ξενοδοχεία - μέλη του Προγράμματος. Το Φεστιβάλ Γαίας Αττικής-Νέα Θεσμοφόρια διοργανώνει ο Αναπτυξιακός Οργανισμός «Νέα Μητροπολιτική Αττική», με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής και υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Info
Ελληνικό Πρωινό