5 γευστικές στάσεις στο Χαλάνδρι

mustikos-kipos
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022

Βάζουμε πρώτη για Χαλάνδρι και πηγαίνουμε για φαγητό σε 4 διαφορετικά, αλλά εξίσου νόστιμα εστιατόρια.

Le Pavillon για γαλλική κουζίνα
Το Le Pavillon είναι ένα από τα εστιατόρια που τόλμησε εν μέσω πανδημίας να ανοίξει στον χώρο που βρίσκαμε το Chefi και αποτέλεσε έμπνευση του σεφ Ζαν-Σαρλ Μεταγιέ μαζί με τον Άγγελο Κονταράτο. Στο μενού του ο γάλλος σεφ συνδυάζει Ελλάδα και Γαλλία, με έντονο το άρωμα θάλασσας, όπως χταπόδι καρπάτσιο, μπαρμπούνι με παστουρμά και μους από καπνιστό χέλι, αλλά και καπνιστό μαύρο μπακαλιάρο, χωρίς φυσικά να λείπουν και τα κρεατικά όπως μοσχάρι σε σελινόριζα και αρνί με καβουρντισμένο φαγόπυρο, αφρό από κατσικίσιο γάλα, ανθό κολοκυθιού γεμιστό με αλμυρό ρυζόγαλο με αμπελόφυλλα. Για τους λάτρεις του κρασιού, περισσότερες από 100 ετικέτες ελληνικού και ξένου αμπελώνα δίνουν πολλές επιλογές, όλα σε ένα φινετσάτο περιβάλλον με μοντέρνες πινελιές. Info: Περικλέους 31, Χαλάνδρι, 210 6815774.

Six Seasons Kitchen για πρωινό
Το Six Seasons Kitchen είναι ένα από τα πιο φρέσκα στέκια στο Χαλάνδρι με την κυριολεκτική έννοια, αφού οι πρώτες ύλες του είναι πάντα εποχικές και το μενού του ανάλογο –τόσο up-to-date που δεν μένει μόνο στις κλασικές 4 εποχές, αλλά σε 6, με βάση αυτά που μας προσφέρει η Φύση. Είναι το ιδανικό μέρος για να ξεκινήσετε την ημέρα σας με χορταστικές και υγιεινές προτάσεις για πρωινό με γκρανόλα bowls, wraps, φριτάτα με βιολογικά αυγά, ανοιχτά σάντουιτς, όπως και σούπες και πιάτα ημέρας για τη συνέχεια. Info: Παράσχου 8, 211 4180585

Μυστικός Κήπος για εκλεπτυσμένους μεζέδες
«Μυστικός Κήπος» όνομα και πράγμα, αφού πρόκειται πραγματικά για μια όαση σε μια από τις πιο κεντρικές οδούς του Χαλανδρίου. Εκεί, σε έναν υπέροχο κήπο ανάμεσα σε λεμονιές, γιασεμιά και αναρριχητικά φυτά, μπορείτε με την παρέα σας να απολαύσετε ιδιαίτερους μεζέδες, που σίγουρα δεν έχετε ξαναγευτεί, όπως τηγανητούς γίγαντες με σκορδαλιά ντομάτας, καρπάτσιο καπνιστής παλαμίδας, γαύρο μαρινάτο πάνω σε μους ταραμά και πολλές ακόμη ξεχωριστές γεύσεις που θα «ανεβάσουν» την παρέα σε επόμενο γαστρονομικό επίπεδο. Info: Καραολή Δημητρίου 21, 213 0370929.

Botrini’s για δείπνο με αστέρια Michelin
Από τα πιο ξακουστά εστιατόρια όχι μόνο του Χαλανδρίου, αλλά και της Αθήνας, για να μην πούμε της χώρας, το Botrini’s με την υπογραφή και την εγγύηση του Έκτορα Μποτρίνι, είναι το ιδανικό μέρος να πάτε αν δεν θέλετε απλώς να φάτε, αλλά να ζήσετε μια γαστρονομική εμπειρία, με αστέρι Michelin από τον ομώνυμο οδηγό. Στο μενού του θα βρείτε γεύσεις όπως εκπληκτικό καρπάτσιο ξιφία, γλυκάδια από μοσχάρι σαν ένα κερκυραϊκό σαβόρο, κερκυραϊκό μπουρδέτο που ήθελε να γίνει… Cacciucco alla Livornese και πολλά ακόμη ευφάνταστα πιάτα, που πάντα έχουν να πουν μια ιστορία. Κι όλα αυτά σε μια όμορφη μονοκατοικία που συμπληρώνεται από την εξωτερική αυλή με τον καταπράσινο κήπο που φαντάζει σαν όαση. Info: Βασιλέως Γεωργίου Β' 24β, 210 6857323.

Zinfandel για οινικές περιπέτειες
Η νέα vineria-prosciutteria που ακούει στο όνομα Zinfandel, πήρε το όνομά της από την ομώνυμη ποικιλία και ήδη τραβά τα βλέμματα, τόσο για την αισθητική της, όσο και για τις ετικέτες της. Σε ένα χώρο άκρως εντυπωσιακό, ψηλοτάβανο, art deco αισθητικής, με την ιδιαίτερη μπάρα και τους πολυελαίους, μπορείτε να διαλέξετε το κρασί σας από περίπου 180 ετικέτες, με την καθοδήγηση σομελιέ αν χρειαστείτε, και να συνοδέψετε την επιλογή σας με υπέροχα πλατό με τυριά και αλλαντικά απευθείας από την Ιταλία. Κι αν έχετε πιο… άγριες διαθέσεις, μπορείτε να επιλέξετε κάποιο από τα κρύα πιάτα, όπως το vitello tonnato, το σεβίτσε λαβράκι σε tiger milk, το tartare di manzo ή να κάνετε το wine pairing σας με porchetta ή καπνιστό αγριογούρουνο. Info: Ομήρου 18Α, Χαλάνδρι, 2106836924. 

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ
[email protected]