3 ιδιαίτερα wine bars για να τσουγκρίσουμε με κρασί

tanini-agapi-mou
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 04 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022

Λίγο καλό, αρωματικό, προσεγμένο κρασί μπορεί να τα κάνει όλα λίγο καλύτερα. Εμείς γεμίζουμε το ποτήρι μας σε 3 αγαπημένα wine bar της Αθήνας και το επιβεβαιώνουμε, βάζοντάς τα στη λίστα και για την Ημέρα των Ερωτευμένων που πλησιάζει.

Τανίνη Αγάπη μου, Ιπποκράτους
Στον ιδιαίτερο αυτό χώρο με οικολογική συνείδηση στα σύνορα Νεάπολης – Εξαρχείων, ανάμεσα σε βιβλιοπωλεία, παραδοσιακά κουτούκια, γκαλερί και κτίρια ιστορικής αρχιτεκτονικής σημασίας, η Τανίνη Αγάπη μου, σερβίρει ελληνικό κρασί σε vintage αθηναϊκά ποτήρια. Στο μενού του θα βρείτε πάνω από 100 διαφορετικές ελληνικές ετικέτες σε ποτήρι, με ειδίκευση στα φυσικά κρασιά από ανεξάρτητους Έλληνες παραγωγούς με οικολογικές πρακτικές καλλιέργειας όπως βιολογικούς ή βιοδυναμικούς αμπελώνες και ελάχιστες παρεμβάσεις κατά την διάρκεια της οινοποίησης. Αν θελήσετε βοήθεια, το προσωπικό θα σας βοηθήσει να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει, αλλά και να το συνδυάσετε αρμονικά με τις γεύσεις του μενού, από παραδοσιακά τυριά και αλλαντικά μέχρι βοδινό ταρτάρ και cheesecake ξινομυζήθρας. Info: Ιπποκράτους 91, 211 115 0145.

King’s Theater, Ψυρρή
Ταιριάζει το κρητικό κρασί με τη βασιλική πολυτέλεια; Η αυθόρμητη απάντηση είναι μάλλον αρνητική, μέχρι να επισκεφτεί κάποιος το King’s Theater στου Ψυρρή. Πρόκειται για ένα wine bar που έχει δώσει άπειρη προσοχή στη διακόσμηση (αποτελεί, άλλωστε, «παιδί» του Little Kook), ώστε να δίνει μια βασιλική αίσθηση που θα σας καλομάθει, με αντίκες, κλασικούς πίνακες και καθρέφτες, τζάκι και μια άκρως διακριτή πολυτέλεια. Το περίεργο είναι ότι αυτή η πολυτέλεια συνδυάζεται αρμονικά με έναν κατάλογο με κρητικές γεύσεις από μικρούς παραγωγούς και μερικές δεκάδες ετικέτες κρητικού αμπελώνα, που μπορείτε να συνδυάσετε με τοπικά τυριά και αλλαντικά, σε μια έξοδο που σίγουρα θα είναι εμπειρία. Info: Καραϊσκάκη 26, 210 322 8787

La Cigale, Παγκράτι
Είναι new entry στις οινικές εμπειρίες της Αθήνας, είναι μικρό, αλλά έχει χαρακτήρα, «κέρδισε» αμέσως το πιο freestyle αθηναϊκό κοινό και στο κελάρι του «κρύβει» ελληνικά και γαλλικά κρασιά από μικρούς παραγωγούς, που έχουν ψάξει οι γάλλοι ιδιοκτήτες του, θέλοντας το κάθε κρασί τους να κρύβει μια ιστορία πίσω του. Συνδυάζουν, μάλιστα, τα κρασιά τους, με γεύσεις Προβηγκίας, από τις παραδοσιακές συνταγές των γιαγιάδων τους και μια εξόρμηση για κρασί προς τα εκεί, σίγουρα είναι λίγο πιο «ταξιδιάρικη». Δείτε την εμπειρία μας εδώInfo: Τιμοθέου 1-3, Παγκράτι, 210 7512054.

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ
[email protected]