Πρωινό με ψάρι: θα το δοκιμάζατε;

proino-iaponia
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 04 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022

Για όλους τους βιαστικούς εκεί έξω, το πρωινό περιορίζεται σε μερικές γουλιές καφέ, ίσως και λίγο ψωμί με μέλι. Στις 3 παρακάτω χώρες, ωστόσο, το πρωινό τους δεν το τσιγκουνεύονται, αφού μπορεί να περιλαμβάνει ακόμα και… ψάρι.

Φασόλια σόγιας και ρύζι στην Ιαπωνία
Το παραδοσιακό πρωινό στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου περιλαμβάνει κάποιες τροφές που μπορεί να συναντήσετε και στο μεσημεριανό. Το ρύζι, φυσικά, παίζει σημαντικό ρόλο και πολλές φορές προσθέτουν σε αυτό ωμά αυγά ή βραστό ψάρι. Αν είστε πιο περιπετειώδεις, μπορείτε να δοκιμάσετε το natto, ένα πιο καυτερό πιάτο με φασόλια σόγιας υπό ζύμωση.

 Ομελέτες με φασόλια ή ψάρι στην Αφρική
Το πρωινό στην Αφρική ποικίλλει και στα βόρεια μπορεί κάποιος να βρει spread με πιάτα επηρεασμένα από τη Μέση Ανατολή, όπως ζωμούς ή πόριτζ, ενώ στη Νότια Αφρική, οι επιρροές έρχονται από τη Βρετανία, που σημαίνει αυγά, λουκάνικα, ντομάτες και φασόλια. Στις ανατολικές και δυτικές χώρες της ηπείρου σερβίρονται μπενιέ (κάτι σαν μικρά ντόνατ) με γλυκά σιροπιαστά ντιπ και ομελέτες με φασόλια ή ψάρι.

Βρώμη, γιαούρτι ή ψάρι στην Ισλανδία
Ένα κρύο πρωινό στο Ρέικιαβικ ξεκινά με καυτή βρώμη και δυνατό ζεστό καφέ. Το ψάρι είναι πολύ πιθανό να βρίσκεται στις επιλογές, ενώ και το skyrr, που θυμίζει πολύ παχύρρευστο γιαούρτι, μπορεί να αποτελέσει πρωταγωνιστή του ισλανδικού πρωινού.