Το Beaujolais Nouveau έφτασε στα Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά

megala-kokkina-krasia
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Μπορεί το Μποζολέ Νουβό να μη θεωρείται «μεγάλο κρασί», και κάποιοι ίσως να θεωρήσουν παράταιρη την παρουσία του στα «Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά», υπάρχουν, ωστόσο, κι αυτοί που το λατρεύουν ως... διονυσιακό. Γι' αυτό και δεν θα λείψει από την εκδήλωση.

Η διάθεση του Μποζολέ Νουβό ταυτόχρονα σε όλες τις χώρες της γης που έγινε την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη, όπως συνηθίζεται, είναι μια ιδιαίτερη ιεροτελεστία που ειδικά στην πατρίδα του τη Γαλλία, αποτελεί αφορμή για γλέντι. Το κρασί αυτό είναι το νέο κρασί της χρονιάς, μια πρόγευση των "κανονικών" κόκκινων κρασιών που θα το ακολουθήσουν μήνες και χρόνια αργότερα, αφού ωριμάσουν στις κάβες. Οι Γάλλοι, μάλιστα, λένε πως είναι ένα κρασί "gouleyant", δηλαδή γλυκόπιοτο, εύκολο και ευχάριστο, σαν χυμός σταφυλιού.

Με αφορμή, λοιπόν, ότι τα Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά διεξάγονται 2 ημέρες μετά το λανσάρισμα του, το Μποζολέ Νουβό δίνει άλλη χροιά στην εκδήλωση. Σε συνεργασία με τον Πύργο Πετρέζα, το εστιατόριο της έκθεσης θα μεταμορφωθεί σε γαλλικό μπιστρό (Le Petit Bistrot de Petreza) με πολλές σπεσιαλιτέ γαλλικής έμπνευσης από τον σεφ Μίλτο Κιούκα, όπου το εν λόγω κρασί θα πρωτοστατεί από την εξαιρετικής ποιότητας εσοδεία 2023 με το ποτήρι ή τη φιάλη.

Να σημειώσουμε ότι μετά το πέρας της έκθεσης, το εστιατόριο θα συνεχίσει να λειτουργεί μέχρι τα μεσάνυχτα, φιλοξενώντας τη γιορτή του Μποζολέ Νουβό συνοδεία γαλλικής μουσικής με το συγκρότημα Manouchedrome. 

Το εστιατόριο θα λειτουργήσει για τους εκθέτες και επισκέπτες της έκθεσης από τις 11.00 μέχρι τις 19.00, με μενού αλά κάρτ all day, και από τις 19.30 μέχρι τις 23.30 με κάποιες επιπλέον επιλογές για το Μποζολέ Νουβό πάρτι που θα ακολουθήσει. 

Τα πιάτα θα συνοδεύονται από 3 προτάσεις οίνων Μποζολέ Νουβό (ποτήρι 5 ευρώ, φιάλη 20 ευρώ):

  • Beaujolais Nouveau Albert Bichot
  • Beaujolais Nouveau Georges Duboeuf
  • Beaujolais Nouveau Natural, Le Vignerons de Bel-Air

Info
Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά
Πύργος Πετρέζα
Αγίου Χριστοφόρου, Σπάτα
στις 18/11