Δοκιμάσαμε τις γαστρονομικές «ζωγραφιές» του MFlavours

Το MFlavours του Athens Capital Hotel στο κέντρο της Αθήνας είναι το χειμερινό «καταφύγιο» του executive chef Δημήτρη Μπούτσαλη, ο οποίος βάζει το δικό του λιθαράκι στη δημιουργική μεσογειακή κουζίνα, μαζί με την εκλεκτή ομάδα του.
Το καλοκαίρι, ο 10ος όροφος και το εστιατόριο Mappemonde σίγουρα μονοπώλησε το ενδιαφέρον στο Athens Capital Hotel. Οι λόγοι ήταν πολλοί: η θέα της καυτής Αθήνας από ψηλά ήταν αναζωογονητική, οι θόρυβοι της πόλης «πνίγονταν» πριν καταφέρουν να σκαρφαλώσουν όλους αυτούς τους ορόφους και ταυτόχρονα το ομώνυμο έργο του σημαντικού Έλληνα γλύπτη, Γεώργιου Λάππα, έδινε άλλον αέρα στο εστιατόριο. Όλα αυτά, πάντα, πριν φτάσουν στο τραπέζι και κλέψουν τις εντυπώσεις οι δημιουργίες του σεφ Δημήτρη Μπούτσαλη και της ομάδας του, στην οποία συναντάμε και τον Δημήτρη Αρσενίδη, αλλά και την pastry chef Νάντια Μακρυγιάννη.

Πριν μερικές ημέρες και λίγο πριν φύγει ο χειμώνας, περάσαμε ξανά το κατώφλι του Athens Capital Hotel και ανεβήκαμε μέχρι τον 9ο αυτή τη φορά και το εστιατόριο MFlavours του ξενοδοχείου, όπου μας υποδέχτηκε ο ίδιος ταλαντούχος σεφ με την ομάδα του, για να μας παρουσιάσει ένα μενού γευσιγνωσίας, με πιάτα που θα βρείτε στο μενού του εστιατορίου και μπορείτε να απολαύσετε στον χώρο του MFlavours. Κι αν δεν το έχετε ήδη επισκεφτεί, να σας πούμε ότι πρόκειται για ένα εστιατόριο που συνδυάζει από τη μία την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα του ξενοδοχείου και από την άλλη δημιουργεί μια αίσθηση οικειότητας, με την ανοιχτή κουζίνα να σε φέρνει σε επαφή με αυτό που πρόκειται να έρθει στο τραπέζι σου και να επιβεβαιώνει την καθαρότητα και τακτικότητα με την οποία πρέπει να δημιουργείται ένα πιάτο. Να σημειώσουμε ότι και το πρόθυμο και φιλικό προσωπικό συνέβαλε πολύ σε αυτή την αίσθηση.


Η συνέχεια ήρθε με ένα ιδιαίτερο πιάτο με ψάρι, όπου το λαβράκι είχε λέπια… πατάτας, ενώ συνοδευόταν από ραγού πράσου με σέλερι, μανιτάρια, πουρέ σελινόριζας και σάλτσα με μύδια και σαφράν. Οι συνδυασμοί και η έμπνευση ήταν όντως σε υψηλό επίπεδο, αν και θα επιθυμούσαμε λίγο περισσότερη συνολική αλατότητα στο τελικό αποτέλεσμα. Το λαβράκι, ωστόσο, ήταν απολαυστικά ζουμερό και οι υφές του πιάτου πραγματικά προσεγμένες.

Το γλυκό από την pastry chef Νάντια Μακρυγιάννη είχε πιο παραδοσιακή χροιά, αφού ήταν μια γενναία μερίδα γαλατόπιτας με πλούσια κρέμα βανίλιας με κατσικίσιο γάλα. Highlight το πολύ ελαφρύ παγωτό κανέλα και το απόλυτα τραγανό, κριτσανιστό φύλλο που το φιλοξενούσε, τα οποία άλλαζαν τα δεδομένα της κλασικής όψης και γεύσης του γλυκού, όπως το γνωρίζαμε μέχρι τώρα.

Info
MFlavours
Athens Capital Hotel
Κριεζώτου και Ελευθερίου Βενιζέλου
από 50 ευρώ/άτομο χωρίς κρασί
ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ
[email protected]