Πάμε για καθαροδευτεριάτικα θαλασσινά;

thalassina-garides-kalamarakia
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 04 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022

Τα καλαμαράκια, οι γαρίδες, το χταπόδι είναι από τους πρωταγωνιστές της Καθαράς Δευτέρας κι αν πρόκειται να τη γιορτάσετε μαζί με ταραμοσαλάτες και λαγάνες, σας προτείνουμε τα παρακάτω.

Μπαρμπουνάκι δια χειρός Παπαϊωάννου
Με καλαμάρι ψητό ή τηγανητό, θράψαλο, χταποδάκι, τηγανητό γαριδάκι Σύμης και πλούσια ταραμοσαλάτα, το Μπαρμπoυνάκι δια χειρός Παπαϊωάννου υπόσχεται να φροντίσει το καθαροδευτεριάτικο τραπέζι σας με την καλύτερη ποιότητα. Και το καλύτερο; Σας περιμένει σε διάφορες περιοχές της πόλης, σε Νέα Ερυθραία, Κολωνάκι, Χαλάνδρι, Γλυφάδα, αλλά και στο κέντρο της Αθήνας, στη Μητροπόλεως. Info: https://www.barbounaki.gr/el/pou-tha-mas-vreite

Ψαράκια και θαλασσινά
Με εστιατόρια σε Βάρκιζα, Γλυφάδα, Χαλάνδρι και Κηφισιά, δεν θα δυσκολευτείτε να βρείτε το αγαπημένο σας για να περάσετε την Καθαρά Δευτέρα, στα βόρεια ή στα νότια. Όποιο κι αν επιλέξετε, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε καλή ποιότητα φαγητού, μεγάλες μερίδες και καλές τιμές, με επιλογές όπως αιγαιοπελαγίτικο χταπόδι, θράψαλο, ταραμοσαλάτα αλλά και καβουροσαλάτα με κάππαρη, μαγιονέζα και σελινόριζα, για όσους δεν είναι τυπικοί με τη νηστεία. Κι αν θέλετε να συνδυάσετε τα θαλασσινά σας, δοκιμάστε γαριδομακαρονάδα με αρωματική σάλτσα ντομάτας, πιλάφι του ψαρά με γαρίδες, θράψαλο, μύδια και χταπόδι, αλλά και κριθαρότο γαρίδας «γιουβέτσι». Info: https://psarakiakaithalassina.gr/.

Scorpina
Σε έναν υπέροχο, φωτεινό και φιλόξενο χώρο στο Νέο Ψυχικό, γεμάτο φυτά και φρεσκάδα, η Scorpίna σας επιφυλάσσει πολλές θαλασσινές νοστιμιές που ξεφεύγουν από τα καθιερωμένα. Ταραμοσαλάτα μους, μύδια αχνιστά με λευκό κρασί και σκόρδο, αρωματισμένα με τζίντζερ, τηγανητό καλαμάρι με ντιπ από μαρμελάδα τσίλι, χταπόδι στα κάρβουνα με πουρέ κόκκινης φακής, μυρωδικά και ψητή πίτα, τηγανητές καραβιδοουρές με πικάντικη σος είναι μερικά από τα πιάτα που θα σας βγάλουν από το κλασικό παραδοσιακό μονοπάτι, ανεβάζοντας κάμποσα επίπεδα το γεύμα, με πιο «τσιμπημένες» τιμές. Info: Γρ. Ξενόπουλου 2, Νέο Ψυχικό, 210 6722223.

Τράτα
Στο κέντρο της Αθήνας, σε αυτή την περιποιημένη ταβέρνα σας περιμένουν επιλογές φουλ του θαλασσινού, με οστρακομακαρονάδες, μύδια αχνιστά, ψητό χταπόδι, καραβιδόψυχα, καλαμαράκια, mix οστράκων, κριθαρότο σουπιάς και φυσικά σπιτική ταραμοσαλάτα, σε καλές τιμές. Info: Θεμιστοκλέους 8 και Νικηταρά, 210-3838531.

GB Roof Garden
Ο Executive Chef του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία, Αστέριος Κουστούδης, επιμελείται μία από τις πιο γνωστές γαστρονομικές παραδόσεις της ελληνικής κληρονομιάς και μας παρουσιάζει ένα αυθεντικό μενού για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας, με θέα στην Ακρόπολη. Σε αυτό το όμορφο περιβέλλον θα έχετε την ευκαιρία να γευτείτε μία συλλογή από νηστίσιμα παραδοσιακά πιάτα όπως ταραμοσαλάτα, φάβα Σαντορίνης, χταπόδι ξιδάτο, γαρίδες και καλαμάρι στη σχάρα, σουπιές με σπανάκι καθώς και κριθαράκι  με θαλασσινά. Φυσικά από το μενού δε λείπει η φρεσκοψημμένη παραδοσιακή λαγάνα και ποικιλία από ελληνικές ελιές και χαλβά, ενώ για την περίοδο της Σαρακοστής το εστιατόριο θα σερβίρει καθημερινά νηστίσιμα πιάτα ημέρας. Info: Βασιλέως Γεωργίου Α’ 1, Αθήνα, 8ος όροφος, Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, 210 3330766.