Ladies Masters: Η Hytra φιλοξενεί την παράδοση της Ελλάδας

hytra GFR
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 01 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Το βραβευμένο με Michelin εστιατόριο Hytra, στον 6ο όροφο της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, ετοιμάζει ένα ταξίδι στην καρδιά του ελληνικού πολιτισμού και της γαστρονομίας.

Σε μια σειρά από event όπου οι λατρεμένες γεύσεις της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας από ελληνίδες μαγείρισσες μπλέκονται με τη σύγχρονη ελληνική γαστρονομία, η Hytra συνεχίζει με το δεύτερο Ladies Masters, τιμώντας την πολυμορφία των γεύσεων και των παραδόσεων της Ελλάδας.

Μετά την κυρία Γιώτα Κουφαδάκη από τη Νικήτη της Χαλκιδικής και το εστιατόριο «Μπουκαδούρα, Ακτή Ελιάς», έρχεται η σειρά της κυρίας Τασίας Κουφοπούλου από το «Απόμερο» στην Καρδίτσα όπου στις 4 Δεκεμβρίου, μαζί με τον executive chef του Hytra, Γιώργο Φελεμένγκα, θα ετοιμάσει ένα ξεχωριστό μενού που συνδυάζει την παράδοση με τις μοντέρνες τεχνικές.

Στόχος είναι το μενού να αποτελέσει έναν «χορό» εκλεπτυσμένων γεύσεων, όπου κάθε πιάτο θα αφηγείται μια ιστορία της γαστρονομικής κληρονομιάς της Ελλάδας, από τα ζωηρά χρώματα των φρέσκων υλικών μέχρι τα βαθιά αρώματα σε κάθε πιάτο.

Το μενού θα περιλαμβάνει πλαστό Καρδίτσας (πίτα) με καλαμποκάλευρο, φέτα, άγρια χόρτα και μυρωδικά, κοτόσουπα αυγολέμονο, τάρτα με ξινό τραχανά και εσπεριδοειδή, λουκουμάδες με γραβιέρα Αγράφων, φέτα και κυδώνι, στιφάδο με μοσχαρίσια ουρά, κάστανα και πατάτα λαδορίγανη και καρδιτσιώτικη καρυδόπιτα με κάρδαμο και πορτοκάλι.

Info
Ladies Masters@Hytra
Λεωφ. Συγγρού 107-109
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, 6ος όροφος
στις 4/12, 19.00
21 03316767
65 ευρώ/άτομο