Το Central Wine Fair 2023 έρχεται με ρεκόρ συμμετοχών

central-wine-fair
ΤΡΙΤΗ, 05 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023

46 οινοπαραγωγοί από την Αττική, τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα μας δίνουν ραντεβού στις 11/12.

Σε λίγες ημέρες επιστρέφει η καθιερωμένη ετήσια συνάντηση των παραγωγών της Αττικής, της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας, η αγαπημένη σε οινόφιλους και επαγγελματίες, Central Wine Fair, διοργάνωσης Winetuned - Vinnovation, με στόχο να μας συστήσει τρία εντυπωσιακά terroir που συνιστούν την «καρδιά» της ηπειρωτικής Ελλάδας. 

Τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, λοιπόν, στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental, σαράντα έξι οινοποιοί δίνουν ραντεβού στην Αθήνα για να παρουσιάσουν τα κρασιά τους, τα αμπελοτόπια τους και να αναδείξουν τους τοπικούς θησαυρούς των τριών αμπελουργικών ζωνών, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι φέτος οι συμμετοχές σε παραγωγούς έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Ανάμεσα τους τα εμβληματικά οινοποιεία των τριών σπουδαίων αμπελουργικών ζωνών αλλά και πολλοί νέοι ανερχόμενοι οινοποιοί που έρχονται να τονίσουν με τη σειρά τους την συνεχή εξέλιξη που σημειώνεται.

Η έκθεση θα πλαισιωθεί από ένα μοναδικό masterclass, με εισηγητή τον πρώτο Έλληνα Master Sommelier και έναν από τους μόλις 275 στον κόσμο, Ελευθέριο Χανιαλίδη MS. Με τίτλο «5 ποικιλίες – διαφορετικές οπτικές» ο Κος Χανιαλίδης θα αναδείξει όλες τις πτυχές αλλά και την ποικιλομορφία που χαρακτηρίζει τους αμπελώνες της Αττικής, της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας.

Takis Vasilatos
Τι σας περιμένει στο Central Wine Fair
• Ποικιλομορφία: Θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε ευρεία γκάμα κρασιών, καθένα από τα οποία αποθεώνει τα μοναδικά χαρακτηριστικά της Αττικής, της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας.

• Eπαφή με τους Παραγωγούς: 46 οινοποιοί και οι συνεργάτες τους θα βρίσκονται στην έκθεση, δίνοντάς σας την ευκαιρία να αλληλεπιδράσετε, να μάθετε και να εκτιμήσετε όλα εκείνα τα στοιχεία που φέρνουν στο ποτήρι τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της δουλειάς των Ελλήνων οινοπαραγωγών.

• Ρεκόρ συμμετοχών: Ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, η φετινή έκθεση αποτελεί την μεγαλύτερη μέχρι τώρα συνύπαρξη παραγωγών από τις τρεις περιοχές και είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιάσει όχι μόνο για τους αριθμούς της αλλά και για την ποιότητα των κρασιών που θα συναντήσετε.

• Δικτύωση και εορταστική διάθεση: Η Central Wine Fair είναι ένας κόμβος δικτύωσης για επαγγελματίες του κλάδου, λάτρεις του κρασιού ή νεοεισερχόμενους στον μαγικό του κόσμο. Είναι μια ευκαιρία να μοιραστούμε γνώσεις και να γιορτάσουμε τον πλούτο του ελληνικού αμπελώνα λίγο πριν τις γιορτές.

Takis Vasilatos
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. 

Info
Central Wine Fair
Ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental
Λεωφ. Συγγρού 89-93
στις 11 Δεκεμβρίου 2023
εισιτήρια εδώ κόστος12€, προαγορά 8€, φοιτητικό 8€, έκπτωση early bird έως 8/12
[email protected]