Το Ortsag του Αλέξανδρου Τσιοτίνη σερβίρει street food από περισσευούμενες πρώτες ύλες

ortsag-tsiotinis
ΠΕΜΠΤΗ, 07 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Σας έπιασε μια λιγούρα για μπέργκερ και θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό, με υπογραφή, που ταυτόχρονα κάνει τη βιωσιμότητα πράξη; Δώστε ραντεβού στο νέο στέκι του Κεραμεικού.

Ακούγεται σαν γλωσσοδέτης, αλλά στην πραγματικότητα το Ortsag είναι η λέξη Gastro ανάποδα. Κι αυτό δεν είναι απλά ένας έξυπνος αναγραμματισμός, αλλά κρύβει μια φιλοσοφία, όπου όλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολλούς τρόπους, σε ένα κυκλικό μοντέλο που υποστηρίζει τη βιωσιμότητα. Όπως, λοιπόν, το Gastro επαναδιατυπώνεται ως Ortsag, έτσι και οι πρώτες ύλες του νέου street food point στον Κεραμεικό προέρχονται σε ένα βαθμό από το CTC και τα περισσεύματα πρώτων υλών του βραβευμένου με αστέρι Michelin του Αλέξανδρου Τσιοτίνη, σε μια anti-food waste λογική.

alx.antoniadis/ortsagAthens
Η βιωσιμότητα, λοιπόν, γίνεται πράξη και το μενού του περιλαμβάνει από τη μία μπέργκερ με side dishes και από την άλλη πιάτα ημέρας, τα οποία βασίζονται στην περισσευούμενη πρώτη ύλη του CTC. Το μενού του είναι συμμαζεμένο, με 5 επιλογές μπέργκερ, από τις οποίες οι 4 περιλαμβάνουν μοσχάρι, κοτόπουλο αλλά και ψάρι, ενώ η μία είναι χορτοφαγική, και πάνε παρέα με τρία συνοδευτικά. Για να πάρετε μια γεύση, θα βρείτε Chicken Burger από φιλεταρισμένο μπούτι κοτόπουλου, μαριναρισμένο σε μείγμα Ortsag μπαχαρικών και παναρισμένο με corn flakes, πικάντικη μαγιονέζα ρόκας, bacon και σαλάτα iceberg, όπως και Double Smashed Burger από 100% black angus μοσχαρίσιο κιμά με μαγιονέζα τηγανητού αυγού, καραμελωμένο κρεμμύδι, cheddar, bacon, iceberg. Πολύ διαφορετικό από τα καθιερωμένα είναι και το μπέργκερ με μαριναρισμένο σκουμπρί με σάλτσα hollandaise φιστίκι Αιγίνης και πίκλες παντζαριού, αλλά και το χορτοφαγικό μπέργκερ με κουνουπίδι, μαγιονέζα κάρι, kimchi αγγούρι και φουντούκι. Κι αντί για τα κλασικά, μπορείτε να το συνοδέψετε με μπρόκολο στη Robata με pesto μπρόκολο, blue cheese, καβουρδισμένο αμύγδαλο με τα βύσσινα του περσινού καλοκαιριού ή με λουκουμάδες πατάτας με παστουρμά και σάλτσα από παλαιωμένο τσένταρ.

alx.antoniadis/ortsagAthens
Μια ιδέα από πιάτα ημέρας είναι το καλαμπόκι στα κάρβουνα με μαγιονέζα από αστακό, τρούφα και λάδι περγαμόντο, αλλά και το fish & chips με καλαμάρι, μαγιονέζα βασιλικού, παρμεζάνα, ντοματίνι κονφί, σκόρδο και κουκουνάρι, μεταξύ άλλων. Όλα ετοιμάζονται στην ανοιχτή κουζίνα του Ortsag, σε ένα χώρο όπου κυριαρχεί το άσπρο και το μαύρο, η industrial λογική και οι μεγάλες τζαμαρίες, σε τιμές που υποστηρίζουν το value for money και δεν ξεπερνούν τα 10,5 ευρώ για τα μπέργκερ και τα συνοδευτικά.

alx.antoniadis/ortsagAthens
Info
Ortsag
Κεραμεικού 93-95
210 3412658