Οι pizza lovers κατεβαίνουν στη Γλυφάδα και το Mamy blue

mamy-blue
ΠΕΜΠΤΗ, 01 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Αχνιστή pizza napoletana κατευθείαν από τον ξυλόφουρνο, πιάτα με αέρα από Napoli και η Σοφία Λόρεν να… κρυφοκοιτά από τις τοιχογραφίες. Αυτά υπόσχεται το Mamy blue της Γλυφάδας, το νέο place-to-meet για πίτσα.

Σε ένα χώρο που θυμίζει αυλή σιτσιλιάνικης βίλας, το νέο ιταλικό εστιατόριο της Γλυφάδας Mamy Blue σερβίρει τις πιο αυθεντικές ναπολιτάνικες συνταγές από τον επιβλητικό χτιστό ξυλόφουρνό του, συγκεντρώνοντας όλους τους foodies της πόλης και ειδικά όσους έχουν αδυναμία στην ιταλική κουζίνα.

Οι εντυπωσιακές λεμονιές στην οροφή του, οι τοιχογραφίες της Σοφία Λόρεν, οι φρέσκοι βασιλικοί μέσα στα ζωγραφισμένα στο χέρι κεραμικά βάζα δίνουν ακόμα πιο ξεκάθαρα το ιταλικό στίγμα του νέου εστιατορίου, όπου μπορείτε να απολαύσετε καθημερινά τα signature Napoli based πιάτα, επιμέλειας του executive σεφ Κώστα Μεριανού.

Το ζυμάρι κάθε πίτσας ωριμάζει από 36 έως 48 ώρες και ψήνεται αποκλειστικά σε ξυλόφουρνο στους 450-500 βαθμούς Κελσίου. Ανάμεσα στις υπόλοιπες επιλογές ξεχωρίζουν η Mamy Blue με μοτσαρέλα Fior di Latte, gorgonzola, guanciale, καραμελωμένο κρεμμύδι και σχοινόπρασο, η Marinara με σάλτσα ντομάτας San Marzano, σκόρδο, ρίγανη και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αλλά και η Modena με μορταδέλα, μοτσαρέλα Fior di Latte, burratina και πέστο βασιλικού με φυστίκι Αιγίνης.
Το menu συμπληρώνουν η ζεστή focaccia με δεντρολίβανο, τα ναπολιτάνικα κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και polenta με τυρί taleggio και τα arancini με καπνιστή πανσέτα, ντομάτα και κρέμα παρμεζάνας, οι σαλάτες -δοκιμάστε τη Buratta με ψητά παντζάρια, καβουρδισμένα φουντούκια, σταφίδες και παλαιωμένο βαλσάμικο- αλλά και οι pasta, όπως τα λαχταριστά λαζάνια rotolo, με ραγού μανιταριών, μυρωδικά και χειροποίητη σάλτσα ντομάτας.

Info
Mamy Blue
Ανδρέα Παπανδρέου 126
Γλυφάδα