Το Luma στο Παγκράτι προτείνει το δικό του twist στην ιταλική κουζίνα

luma
ΠΕΜΠΤΗ, 08 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Εδώ και λίγο καιρό, το νέο fuss στο Παγκράτι για τους λάτρεις της ιταλικής κουζίνας είναι τα paccheri, οι πίτσες και η costolette alla milanese του Luma.

Δύο μεγάλες αγάπες του αθηναϊκού κοινού ενώνονται στο νούμερο 2 της Φερεκύδου εδώ και μερικές εβδομάδες: το Παγκράτι και η ιταλική κουζίνα, όπως την φαντάζεται και την σερβίρει το Luma, το νέο comfort στέκι για πίτσα, ζυμαρικά και όλα τα καλά από τη γειτονική χώρα.

Σε έναν προσεγμένο χώρο σύγχρονης τρατορίας που από την πρώτη επαφή βγάζει την ιδιαιτερότητά του, αφού αποτελείται από διαφορετικά δωμάτια που φιλοξενούνται σε ένα διατηρητέο κτίριο, συν το κελάρι, το Luma σερβίρει αχνιστές πίτσες από τον ξυλόφουρνο, αλλά ταυτόχρονα κερδίζει την προτίμηση του κόσμου και με τα ζυμαρικά του, αλλά και με τα υπόλοιπα πιάτα του.

Μετά το ψωμάκι από τον ξυλόφουρνο με το βούτυρο τρούφας, το Vitello Tonnato του κερδίζει τις εντυπώσεις με την πρώτη ματιά, το καρπάτσιο οδηγεί σε επιφωνήματα απόλαυσης, η Paccheri Carbonara δίνει μια εναλλακτική εκδοχή του δημοφιλούς πιάτου με κρεμώδη σάλτσα από χτυπημένα αυγά, τραγανά κομμάτια guanciale, τριμμένο παλαιωμένο τυρί Pecorino Romano και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, η πίτσα με φιστίκι ταράζει τα δεδομένα και η costolette alla Milanese με μοσχαρίσιο κρέας φέρνει αέρα Λομβαρδίας στο τραπέζι. Από τον γλυκό επίλογο δεν λείπει φυσικά το τιραμισού, αλλά και επιλογές όπως ο κορμός σοκολάτας με φιστίκι, το τσιζκέικ και οι λουκουμάδες.

Info
Luma
Φερεκύδου 2, Παγκράτι
210 7524092