Αυτό ήταν το καλύτερο ελληνικό κρασί του 2023

kokkino-krasi
ΤΕΤΑΡΤΗ, 07 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Αναδείχθηκε από το Botilia και τα μέλη του και μας έρχεται από την Κρήτη.

Κάνοντας έναν οινικό απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, τα περισσότερα από 65.000 μέλη του Botilia (βραβευμένη ως Καλύτερη Online Κάβα στην Ελλάδα) και οι ειδικοί οινολόγοι και sommelier του επέλεξαν τα καλύτερα ελληνικά κρασιά του 2023, ανάμεσα στα χιλιάδες κρασιά που πέρασαν από το Botilia την προηγούμενη χρονιά. Όπως κάθε χρόνο, η επιλογή έγινε με βάση τις βαθμολογίες των ειδικών και τις προτιμήσεις, τις προσωπικές βαθμολογίες και τις αξιολογήσεις των μελών καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε.

 Το καλύτερο ελληνικό κρασί του 2023 έχει αέρα Κρήτης
Τα 65.000+ μέλη του Botilia.gr επέλεξαν το Nostos Mourvedre 2019 από την Οινοποιία Μανουσάκη από τα Χανιά της Κρήτης ως το καλύτερο ελληνικό κρασί του 2023. Είναι ο μονόκερος της Κρήτης από το οικογενειακό οινοποιείο Μανουσάκη και συνήθως εξαφανίζεται εν ριπή οφθαλμού, ενώ οι φιάλες του είναι σχεδόν συλλεκτικές. Με βαθύ πορφυρό χρώμα και μεθυστικά αρώματα που συμπληρώνονται από εντυπωσιακή δομή και σώμα, αναδεικνύει με μοναδικό τρόπο, τόσο την ποικιλία όσο και το ιδιαίτερο κρητικό terroir. Το Nostos Mourvedre της Οινοποιίας Μανουσάκη λάμπει σε Ελλάδα και εξωτερικό. 

Την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν το πρωτοεμφανιζόμενο Blanc de Coteaux Cuvee Amphora 2020 των Αμπελώνων Θυμιόπουλου από τη Νάουσα που επιλέχθηκε στη δεύτερη θέση και το Le Sang de la Pierre 2022 της Οινοποιίας Αϊβαλή από τη Νεμέα, στην τρίτη.

Δείτε την πλήρη λίστα με τα 23 καλύτερα κρασιά του 2023 εδώ

Τα Καλύτερα Ελληνικά Κρασιά του 2023 θα παρουσιαστούν και μπορείτε να τα δοκιμάσετε στο ειδικό δείπνο που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8/2 στις 20:00 στο Oh! Dio Wine Restaurant (Αδριανού 3, Αθήνα), τα οποία θα συνδυαστούν σε ένα ειδικό μενού που θα δημιουργήσει η σεφ Σταυριανή Ζερβακάκου.