10 ρομαντικές προτάσεις για δείπνο του Αγίου Βαλεντίνου

art-lounge-new-hotel
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 09 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Αν μη τι άλλο, την ημέρα αυτή οι ερωτευμένοι τρώνε. Και τρώνε καλά. Τα ρομαντικά δείπνα έχουν την τιμητική τους και είναι μια ωραία ευκαιρία να τα πείτε με το έτερον ήμισυ υπό το φως των κεριών. Κι αν θέλετε το δείπνο σας να είναι σούπερ φροντισμένο και θεματικό, ιδού οι προτάσεις μας.

Τέχνη και φαγητό στο Art Lounge του NEW Hotel
Ο έρωτας περνάει από το στομάχι, αλλά ταυτόχρονα συνδέεται στενά και με την τέχνη. Στο εστιατόριο Art Lounge του NEW Hotel έχουν και τα δύο τη θέση τους, με τον τόνο να δίνει η σύγχρονη τέχνη και το design και το μενού (90 ευρώ/άτομο), σχεδιασμένο ειδικά για τη βραδιά με την υπογραφή του ο Executive Chef του ξενοδοχείου, Μπάμπη Κουντούρη, να περιλαμβάνει απροσδόκητες, αλλά αρμονικές γευστικές προτάσεις, όπως ψητό καλαμάρι με ριζότο παντζαριού και πορτοκάλι, μοσχαρίσιο φιλέτο με πουρέ καρότου και λικέρ βιολέτας, χτένια ταρτάρ με πράσινο μήλο, σαλικόρνια, φιστίκι Αιγίνης, vinaigrette λευκού κρασιού, χαβιάρι Oscietra και άλλα τέτοια ρομαντικά. Info: Φιλελλήνων 16 και Ναυάρχου Νικόδημου, 3273170, 6946 379500.

Με live σαξόφωνο στο Matsuhisa Athens
Σε ρομαντικό σκηνικό με live σαξόφωνο από τον Ανδρέα Σίβερα και τις μουσικές της Μάγκυς Χαραλαμπίδου, το Matsuhisa Athens κάνει τη δική του πρόταση στον Αστέρα Βουλιαγμένης. Ο Executive Chef Τόνυ Βρατσάνος και ο Head Chef της ζεστής κουζίνας Θωμάς Κουράκος έχουν επιμεληθεί ένα μοναδικό μενού (250 ευρώ/άτομο) για τη βραδιά, που αλληλεπιδρά δημιουργικά με τα χρώματα του έρωτα, το κόκκινο και το ροζ, προσφέροντας εκλεπτυσμένα πιάτα. Ανάμεσα στις απολαυστικές επιλογές περιλαμβάνονται χτένια με παντζάρι και τρούφα, σούπα από κουνουπίδι με βασιλικό καβούρι και χαβιάρι, αστακός με σάλτσα βούτυρου tosazu και τρούφα, ψητό Wagyu με σάλτσα anticucho με μέλι, καθώς και μια εξαιρετική επιλογή από τα διάσημα Matsuhisa Sushi. Το special Valentine’s menu ολοκληρώνεται γλυκά με το παιχνιδιάρικο Eat Play Love. Info: Απόλλωνος 40 (Four Seasons Astir Hotel Palace), 210 896 0510.

«Κινηματογραφικό» δείπνο στο Ora by Ettore Botrini ​ 
Με αφορμή την ημέρα του Aγίου Βαλεντίνου, το Οne&Only Aesthesis, αντλώντας έμπνευση από τη σαγηνευτική ατμόσφαιρα της θρυλικής ταινίας «In the mood for love», στήνει ένα πρωτότυπο σκηνικό με κινηματογραφική προσέγγιση. Γύρω από το κεντρικό κτήριο, εκλεπτυσμένα διακοσμητικά στοιχεία και κομψά installations σας περιμένουν για να σας «αφηγηθούν» μια σύγχρονη ρομαντική ιστορία. Περίτεχνες δημιουργίες από χαρτί origami, κρυμμένα μηνύματα, απαλές βελούδινες υφές και γλυπτά λουλούδια συνθέτουν ένα ατμοσφαιρικό σκηνικό, καλλιτεχνικής επιμέλειας των ελλήνων product και interior designers STUDIOLAV. Στην καρδιά του resort, στο Alelia bar ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος μετατρέπεται σε γωνιά αφιερωμένη στην αγάπη. Εκεί, η εμβληματική πολυθρόνα σε σχήμα καρδιάς Heart Cone Chair που σχεδίασε ο Verner Panton το 1959, τοποθετημένη σε ένα κατακόκκινο φόντο, σας προκαλεί να εμπνευστείτε και να βγάλετε ονειρεμένες, καλλιτεχνικές φωτογραφίες με το άλλο σας μισό. Ειδικά για τις 14 Φεβρουαρίου, το bar έχει σχεδιάσει μια bespoke εμπειρία cocktail για ερωτευμένους – και όχι μόνο! Τέλος, στο Ora by Ettore Botrini θα απολαύσετε μια γευστική δοκιμή πέντε πιάτων (220 ευρώ/άτομο) που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων γαρίδες με μούρα και κάρυ, μπακαλιάρο με κανελόνι παντζάρι και σάλτσα ασύρτικο με τρούφα, φουά γκρα με αφρό καστανού βουτύρου και μαύρη σοκολάτα, που συνοδεύονται από την εξαιρετική σαμπάνια Taittinger για το απόλυτο εορταστικό pairing. Το δείπνο ολοκληρώνεται, φυσικά, με ένα λαχταριστό γλυκό όπου πρωταγωνιστούν τα δύο σύμβολα του έρωτα: η σοκολάτα και το τριαντάφυλλο, όλα υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής. Info: Λεωφ. Ποσειδώνος, Γλυφάδα, 216 6861000.

Με θέα την πόλη στο Nyx Rooftop του εορταστικού Academias Hotel
Αιώνια αγάπη υπόσχεται σερβίροντας το Eternal Love Cocktail το Academias Hotel, στο Plato Bar και το Nyx Rooftop restaurant, σε μια γιορτή ρομαντισμού χαλάρωσης που θα κάνει την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου αξέχαστη. Κι αφού απολαύσετε το κοκτέιλ με αφρώδες κρασί, passion fruit, δυόσμο, λευκή σοκολάτα και marshmallow, γευτείτε ένα ρομαντικό δείπνο με άρωμα θάλασσας στο Nyx Rooftop restaurant, με την υπογραφή του σεφ Δημήτρη Κότσαλη, με ιαπωνική τονοσαλάτα, λαβράκι σεβίτσε σε yuzu και πράσινα μυρωδικά με σαλικόρνια, κρεμμύδι, κόλιανδρο, jalapeno και τραγανή ρίζα λωτού, dumplings με γαρίδα, λαβράκι, σάλτσα βουτύρου Lemon Kosho, χόρτα εποχής, νιφάδες παλαμίδας και λάδι γαρίδας και πολλά ακόμη, με κυρίως επιλογή ανάμεσα σε τσιπούρα με bok choy και πουρέ παστινάκι και ταλιάτα flap Black Angus Αμερικής. Info: Ακαδημίας 38 και Ομήρου, 210 3670000.

Michelin-άτη βραδιά στο Pelagos του Four Seasons Astir Palace Hotel
Το βραβευμένο με αστέρι Michelin Pelagos θα υμνήσει τον έρωτα με ένα μενού γευσιγνωσίας έξι πιάτων –με προαιρετικό συνδυασμό κρασιών– ξεκινώντας με καναπεδάκια Pelagos συνοδευόμενα από Taittinger Rosé Brut Champagne. Στα κορυφαία σημεία του μενού περιλαμβάνονται ένα ταρτάρ κόκκινης γαρίδας, σε συνδυασμό με ένα Sauvignon Blanc Expresión Reserve από την Χιλή, ένα turbot farci με μαύρη τρούφα, μύδια και λάδι chorizo, καθώς και ένα σύννεφο mascarpone με raspberry, τριαντάφυλλο και batak berries, συνοδευόμενο από ένα Niepoort Tawny Port 10Y από την κοιλάδα Douro της Πορτογαλίας. «Το ειδικό μενού του Αγίου Βαλεντίνου είναι οικείο και μυστηριώδες, αντικατοπτρίζοντας το βάθος και την πολυπλοκότητα της αγάπης και την εξερεύνηση των αχαρτογράφητων νερών στις σχέσεις» σχολιάζει ο Head Chef Luca Piscazzi. Info: Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, 210 8901192.

Βαλεντίνος αλά ιταλικά στο Mercato του Four Seasons Astir Palace Hotel
Στην εκλεπτυσμένη παραθαλάσσια τρατορία του ξενοδοχείου, το Mercato, θα απολαύσετε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ένα σκηνικό που παραπέμπει σε μια χαρούμενη γιορτή της Ιταλίας με ενθουσιώδεις και γενναιόδωρους ανθρώπους, ζωηρά χρώματα και πλούσιες γεύσεις. Το τολμηρό μενού έξι πιάτων του Αγίου Βαλεντίνου περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τόνο και χαβιάρι, carpaccio παντζαριού με κατσικίσιο τυρί και αντίδια, Wagyu beef με foie gras και μιλφέιγ πατάτας και για το φινάλε το Frutti di Bosco – μία κρέμα σοκολάτας με κομποτέ μούρων -υπάρχει επίσης και η επιλογή για χορτοφαγικό μενού. «Αυτό το μενού είναι ο φόρος τιμής μου στο διαρκές πάθος και τον ρομαντισμό της Ιταλίας, μια αληθινή απόδειξη για τις βαθιές ρίζες του Mercato στις ιταλικές αγορές, αναζωογονημένη και εμπλουτισμένη με μοντέρνες ανατροπές για σύγχρονες ιστορίες αγάπης», αναφέρει ο μαέστρος του Mercato και Σικελός σεφ Sergio. Info: Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, 21 0890 1199.

Με live και κρεατοφαγία στο DB.One
Tο αγαπημένο steakhouse της Γλυφάδας, ετοιμάζεται να υποδεχθεί το κοινό για μια αξέχαστη βραδιά την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, με μια εμπειρία αισθήσεων με live μουσικές μελωδίες με τη φωνή της ταλαντούχας τραγουδίστριας Nadine. Την όμορφη ατμόσφαιρα θα πλαισιώσουν οι γευστικές προτάσεις του σεφ, Ulash Tunc, δημιουργώντας μία συνολική εμπειρία διασκέδασης. Από το ορεκτικό μέχρι το επιδόρπιο κι από τις μουσικές επιλογές μέχρι την προσεγμένη διακόσμηση, όλα συνηγορούν σε μια ατμοσφαιρική βραδιά για τους ερωτευμένους. Info: Κύπρου 65, Γλυφάδα, ) 2108981018 / (+30) 6976736982.

Με comfort διάθεση στο Hard Rock Cafe Athens
Από σήμερα και μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου (που σημαίνει ότι μπορείτε να ζήσετε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου πολλές φορές), το Hard Rock Cafe Athens σερβίρει ένα special Valentine’s menu με τις πιο... sexy γεύσεις της Αθήνας.  Ξεκινήστε το γεύμα σας με ένα άκρως ερωτικό Pure Passion Martini με ABSOLUT VANILIA βότκα, φρούτα του πάθους, πουρέ από εξωτικό μάνγκο, χυμό πορτοκάλι, φρέσκο μοσχολέμονο, γρεναδίνη και μία δροσιστική ιδέα από Riondo Prosecco, σερβιρισμένο σε ένα παγωμένο κουπέ ποτήρι. Κι έπειτα συνεχίστε με το πεντανόστιμο Surf & Turf που συνδυάζει κρέας και θαλασσινά, με ένα filet mignon 225 γρ. συνδυασμένο με ψητές γαρίδες, κρεμώδη πουρέ πατάτας, ψητά λαχανικά ρίζας, σάλτσα από μουστάρδα, κρέμα, κονιάκ και worcestershire, σε ένα πιάτο που ολοκληρώνεται με φρέσκο σχοινόπρασο. Κι όσο για το τελείωμα, το Sweetheart Sundae είναι ομολογουμένως το γλυκό της αγάπης. Παγωτό φράουλα και βανίλια «αγκαλιάζονται» με ένα κέικ λεμονιού και «ερωτοτροπούν» με μια ανάμεικτη κομπόστα μούρων σε ένα «κρεβάτι» από φρέσκες φράουλες με «σεντόνια» σαντιγί. Το love feeling κορυφώνεται ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, με ρομαντική διάθεση, διακόσμηση και μουσική, ωστόσο το Hard Rock Cafe Athens φλερτάρει και προσκαλεί singles και δεσμευμένους να κλείσουν το μάτι στο πιο νόστιμο menu του Φεβρουαρίου. Info: Αδριανού 52, Μοναστηράκι. 

Με την Αθήνα στο πιάτο στο Brown Acropol Rooftop Restaurant 
Φέτος, ο Άγιος Βαλεντίνος φέρνει μαζί του τον αέρα της αγάπης στα Brown Hotels, χαρίζοντας μια μοναδική εμπειρία γεμάτη ρομαντισμό με το ταίρι σας ή τους φίλους σας. Επιλέγοντας το Brown Acropol Rooftop Restaurant, μπορείτε να απολαύσετε ένα ρομαντικό δείπνο, με special Valentine’s Menu σε συνδυασμό με απίστευτα ρομαντική θέα της Ακρόπολης και της φωτισμένης Αθήνας από ψηλά καθώς και live Dj set. Στο ειδικά διαμορφωμένο μενού (95 ευρώ/ζευγάρι) ξεχωρίζουν το φουά γκρα με γλυκό κεράσι και τραγανή μπαγκέτα, το φιλέτο μοσχαριού με σπαράγγια, τσιπς πατάτας και σάλτσα μανιταριών αλλά και η τάρτα σοκολάτας αρωματισμένη με bourbon και τσάτνεϊ φράουλας. Info: Πειραιώς 1, 214 4441300 https://brownhotels.com/gr/acropolrooftop.

Για δείπνο αστέρων στο Tudor Hall
Το βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο Tudor Hall δημιουργεί μια ειδυλλιακή ατμόσφαιρα με πανοραμική θέα στην Ακρόπολη και τη φωτισμένη Αθήνα. Ο καταξιωμένος Executive Chef Αστέριος Κουστούδης, μαζί με τον διακεκριμένο Chef de Cuisine Νίκο Λειβαδιά και τον ταλαντούχο Pastry Chef Αλέξανδρο Κούφα δημιουργούν πιάτα με μοναδικό χαρακτήρα που απογειώνουν τις αισθήσεις συνδυάζοντας μοναδικές γεύσεις, χρώματα και αρώματα. Οι οινικές αρμονίες από τη βραβευμένη λίστα κρασιών που επιμελείται ο Head Sommelier Βαγγέλης Ψωφίδης θα συνοδεύσουν άρτια τα πιάτα του μενού και η εξαιρετική εξυπηρέτηση θα σφραγίσει μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία για εσάς και το αγαπημένο σας πρόσωπο. Info: Βασ. Γεωργίου Α’ 3, 210 3330748.