3 εστιατόρια με τζάκι για cozy φαγητό

tzaki-estiatorio
ΤΕΤΑΡΤΗ, 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Όσο ακόμη έχουμε χειμώνα, αναζητάμε καλό φαγητό και ζεστή ατμόσφαιρα. Κι αν έχουμε φυσική ζεστασιά και θαλπωρή από τζάκι, ακόμα καλύτερα.

Λεμονόκηπος, Νέα Φιλαδέλφεια
Ο Λεμονόκηπος είναι ένα πολύ ιδιαίτερο μεζεδοπωλείο, που σίγουρα θα σας ταξιδέψει με τη «ζεστή» του διακόσμηση που θυμίζει κάτι από αγγλική εξοχή, με ένα συντριβάνι να έχει μετατραπεί σε τζάκι, κολόνες, καρέκλες και τραπέζια ζωγραφισμένα στο χέρι, βιτρό, πλακάκια και πολλές ακόμη λεπτομέρειες που κάνουν αυτό το αρχοντικό του 1920 ακόμη πιο ιδιαίτερο. Εδώ θα απολαύσετε σπιτικό φαγητό με ολόφρεσκα υλικά και ρίζες στην πολίτικη κουζίνα, αλλά και στη μεσογειακή, που σημαίνει ότι το γεύμα δεν θα είναι ελαφρύ, αλλά σίγουρα θα είναι… «πικάντικο». Info: Αγίας Τριάδας 11, Νέα Φιλαδέλφεια, 210 2588611.

Καστελόριζο, Βάρκιζα
Αν θέλετε πιο εκλεπτυσμένες καταστάσεις, κατεβείτε στα νότια και το Καστελόριζο, για να συνδυάσετε και θέα το απέραντο γαλάζιο και τη ζεστασιά του τζακιού. Κι όλα αυτά απολαμβάνοντας μεσογειακή κουζίνα εμπνευσμένη κυρίως από τα θαλασσινά, φρέσκο ψάρι, ποιότητα στις πρώτες ύλες και προσεγμένα πιάτα, όπως μύδια αχνιστά σε αρωματικό ζωμό λαχανικών και άγρια ρίγανη, ψίχα καραβίδας ελαφριά παναρισμένη σε αλεύρι καλαμποκιού με σως Cocktail, αρωματικό ριζότο με γαρίδες, τζίντζερ και μοσχολέμονο και πολλά ακόμη. Info: Λεωφόρος Ποσειδώνος, Λιμανάκια Βάρκιζας, 210 96 55 022.  

Σαλματάνης, Κηφισιά
Εδώ θα βγείτε το ραντεβού σας σε μια ιστορική ταβέρνα, που «μπλέκει» το παραδοσιακό με το μοντέρνο και την ελληνική με τη μεσογειακή κουζίνα, σε ένα ζεστό και φιλικό περιβάλλον, με το τζάκι να δεσπόζει στο χώρο. Δοκιμάστε παραδοσιακές συνταγές με τολμηρές πινελιές και σπεσιαλιτέ της ελληνικής γαστρονομίας με έμφαση στο κυνήγι, μανιτάρια από τα Γρεβενά και τη Φλώρινα -περισσότερα από 13 είδη μανιταριών, κάποια εκ των οποίων σπανίζουν- και φυσικά μια συλλογή από ελληνικά και ξένα κρασιά, που μπορείτε να συνδυάσετε με τυριά. Info: Συγγρού 18, Κηφισιά, 210 8015394.