Το σαμιώτικο μοσχάτο αναδείχθηκε ο καλύτερος επιδόρπιος οίνος

samos-vin-doux
ΤΡΙΤΗ, 05 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

Ο Διαγωνισμός Θεσσαλονίκης ξεχώρισε το Samos Vin Doux, το γλυκό σαμιώτικο μοσχάτο, αλλά και τα Samos Anthemis και Samos Solera που κέρδισαν υψηλή βαθμολογία.

Η φετινή χρονιά που αποτελεί ορόσημο για τον Ενιαίο Οινοποιητικό Αγροτικό Συνεταιρισμό Σάμου και τους καλλιεργητές του, καθώς συμπληρώνονται 90 χρόνια από την ίδρυσή του, ξεκίνησε με μια σημαντικότατη διάκριση. Το Samos Vin Doux, το ονομαστό στα πέρατα του κόσμου, γλυκό σαμιώτικο μοσχάτο αναδείχθηκε ως ο «Καλύτερος Επιδόρπιος Οίνος» στον έγκριτο και αυστηρών κριτηρίων 24ο Διεθνή Διαγωνισμό "Thessaloniki Wine and Spirits Trophy" ο οποίος φέρει τη σφραγίδα αξιοπιστίας του προέδρου της Επιτροπής, Μaster of Wine Kωνσταντίνου Λαζαράκη και διοργανώνεται από την «Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος», με την αιγίδα και τη συνεργασία όλων των φορέων του χώρου από την Ελλάδα, την εποπτεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθώς και του Γενικού Χημείου του Κράτους.

Αυτό που κάνει ακόμη πιο σημαντική αυτή τη διάκριση είναι το γεγονός πως, στη διάρκεια του διαγωνισμού, 30 καταξιωμένοι γευσιγνώστες-κριτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, Masters of Wine Master Sommeliers, οινολόγοι, οινοχόοι και δημοσιογράφοι οίνου, δοκίμασαν με αδιάβλητα κριτήρια 952 δείγματα! Τα κρασιά με τα οποία συμμετείχε φέτος ο Συνεταιρισμός της Σάμου στο διαγωνισμό, το Samos Vin Doux, το Samos Anthemis και το Samos Solera, διακρίθηκαν και τα τρία συγκεντρώνοντας υψηλή βαθμολογία.