Τελικά πώς πρέπει να κρατάμε το ποτήρι του κρασιού;

potiri-krasi
ΠΕΜΠΤΗ, 08 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022

Ήρθε η ώρα να λύσουμε την αιώνια απορία μαζί με τους ειδικούς του krasiagr.com.

Ο λόγος για τον οποίο τα ποτήρια κρασιού σχεδιάζονται με ποδαράκι είναι να μπορούμε να τα κρατάμε με τέτοιο τρόπο ώστε να μην λερώνουμε το ποτήρι με δαχτυλιές, αλλά και να μην το ζεσταίνουμε με την παλάμη μας. Αν κρατάμε το ποτήρι του κρασιού από το κοίλο μέρος του, μεταφέρουμε τη θερμοκρασία του σώματός μας στο κρασί. Και αυτό μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα αν πίνουμε αφρώδη κρασιά ή φρέσκα λευκά κρασιά, τα οποία πρέπει να σερβίρονται δροσερά.

Αν κρατάτε το ποτήρι κρασιού από το ποδαράκι του μπορείτε να εκτιμήσετε καλύτερα το χρώμα του κρασιού, αλλά επίσης μπορείτε να στροβιλίσετε και το κρασί σας, απελευθερώνοντας αρώματα και γεύσεις – και εκεί ξεκινά πραγματικά η μαγεία!

Αν πίνετε φρέσκα, αρωματικά κρασιά, είναι καλύτερο να κρατάτε το ποδαράκι του ποτηριού –αλλά αν θέλετε να ζεστάνετε ένα κόκκινο κρασί που σας έχει σερβιριστεί πιο δροσερό από ό,τι πρέπει, μπορείτε να το κάνετε γρήγορα κρατώντας το ποτήρι με τις παλάμες σας.

Η πιο σημαντική λειτουργία ενός ποτηριού κρασιού είναι να βοηθήσει να απελευθερωθούν τα αρώματα του κρασιού, οπότε ένα μεγάλο κύπελλο είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Εάν έχει και ένα πόδι, τόσο το καλύτερο – το κάνει πιο εύκολο να στροβιλιστεί.

www.krasiagr.com