Αυτό είναι το πιο καυτερό πιάτο του κόσμου. Θα το δοκιμάζατε;

phaal-curry
ΠΕΜΠΤΗ, 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Έρχεται από την Ινδία και προτού κάποιος το δοκιμάσει, υπογράφει μια βεβαίωση ότι δεν θα κάνει... μήνυση στο εστιατόριο αν κάτι δεν πάει καλά...

Η πιο γερή πρόκληση για όσους ισχυρίζονται ότι λατρεύουν τα καυτερά είναι αυτό εδώ το πιάτο ονόματι Phaal Curry, το οποίο θεωρείται το πιο καυτερό curry του κόσμου. Το Phall είναι βασικά ένα παχύρρευστο κάρυ με βάση τη ντομάτα, το οποίο παρασκευάζεται με πιπεριές Habanero ή Scotch Bonnet, 10 έως... 12 από αυτές, ενώ περιέχει και τη διαβόητη bhut jolokia που είναι η πιο καυτερή του κόσμου. Αυτό σημαίνει ότι δεν σερβίρεται ελαφρά τη καρδία, αλλά όποιος το επιλέξει πρέπει να είναι απολύτως βέβαιος ότι θέλει να το δοκιμάσει και να απαλλάξει εγγράφως το εστιατόριο από κάθε πιθανή κατηγορία. 

Η καταγωγή του είναι από τα ινδικά εστιατόρια στο Ηνωμένο Βασίλειο, οπότε δεν είναι το πιο «αυθεντικό» πιάτο που θα βρείτε εκεί έξω και δεν πρέπει να συγχέεται με το Phaal από το Bangalore, το οποίο ψήνεται στα κάρβουνα χωρίς σάλτσα και τρώγεται ως finger-food.

Φτιάχνεται με ντομάτες, σκόρδο, πιπεριές, τζίντζερ, ντοματοπολτό, αλάτι, σκόνη τσίλι, garam masala, κύμινο, κόλιανδρο, τριγωνέλλα και πιπέρι, τα οποία μπλεντάρονται όλα μαζί και συνοδεύουν κάποιο κρεατικό, όπως αρνί ή κοτόπουλο.