Mummenschanz: Οι μάγοι της μιμικής για πρώτη φορά στην Αθήνα και το Παλλάς

pallas
ΔΕΥΤΕΡΑ, 04 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

Στις 22 και 23 Μαρτίου, στις 20:30.

Ο πολυβραβευμένος θίασος μιμικής από την Ελβετία, με τους χαρισματικούς καλλιτέχνες, τη διακριτική χορογραφία, τις υπέροχες μάσκες και τις ευφάνταστες κατασκευές, έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, για να μας παρουσιάσει τις απολαυστικότερες στιγμές της 50χρονης ιστορίας του.

Κλείστε έγκαιρα τις θέσεις σας

Μια παιχνιδιάρικη, διαδραστική παράσταση και μια ποιητική εμπειρία για όλες τις ηλικίες. Οι μαγευτικοί Mummenschanz από την Ελβετία, με χιλιάδες θαυμαστές σε όλο τον κόσμο, έρχονται για πρώτη φορά στην Αθήνα για να παρουσιάσουν ένα μοναδικό επετειακό υπερθέαμα με τίτλο «50 χρόνια» στις  22 και 23 Μαρτίου στο Πάλλας.

Οι σημαντικότερες στιγμές των πολυβραβευμένων MUMMENSCHANZ μέσα από μια μοναδική καλλιτεχνική πορεία  50 και πλέον χρόνων θα ζωντανέψουν στο Παλλάς για δύο συλλεκτικές παραστάσεις.

Κάθε εμφάνιση τους θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα καλλιτεχνικά γεγονότα της χρονιάς ηλεκτρίζοντας από το 1972 τα σπουδαιότερα θέατρα σε όλο τον κόσμο με την γλώσσα που ενώνει όλη την υφήλιο, την σιωπή.

O μαγευτικός κόσμος της σιωπής που δημιουργούν οι MUMMENSCHANZ (Μούμενσανζ) δεν είναι εύκολο να ενταχτεί σε μια μόνο κατηγορία θεάματος. Ο θίασος αυτοχαρακτηρίζεται «θέατρο με μάσκες» ή «θέατρο παντομίμας» (το όνομά τους παραπέμπει στην παλιά αγγλική λέξη mummer, που σημαίνει μίμος).

Oι MUMMENSCHANZ εξελίχτηκαν σε μια παγκόσμια πρόταση για το σύγχρονο θέατρο, ξεπερνώντας πολιτισμικά και γλωσσικά όρια. Οι τρεις ιδρυτές τους, η Floriana Frassetto, ο Andres Bossard και ο Bernie Schürch, κατέκτησαν τον κόσμο χωρίς να πουν ούτε μια λέξη, χρησιμοποιώντας μόνο μια καθαρά οπτική γλώσσα. Μάσκες σε μαύρο φόντο.

Για να τιμήσει την επέτειο της ίδρυσης τους, η Floriana Frassetto –η ποιήτρια της σιωπής– επινόησε μια παραγωγή που θα ταξιδέψει το κοινό σε ένα ταξίδι 50 ετών στον συναρπαστικό κόσμο των MUMMENSCHANZ.

Μας μεταφέρει στις πιο δημοφιλείς, επιτυχημένες παραγωγές των περασμένων ετών, με θρυλικούς χαρακτήρες, όπως οι μάσκες από πηλό και τα πρόσωπα από χαρτί υγείας, τους ευαίσθητους, γεμάτους αέρα Γίγαντες, το πλάσμα Pipe και πολλά άλλα παράξενα αντικείμενα και σχήματα, που ζωντανεύουν οι πέντε ερμηνευτές του θιάσου.

Ένα ευφάνταστο, ποιητικό ταξίδι που δεν χρειάζεται υπότιτλους, ένα ζωντανό, χιουμοριστικό, γεμάτο στοργή και γεμάτο φαντασία υπερθέαμα στο μαγικό κόσμο της σιωπής, που δεν πρέπει να χάσει κανείς την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Μαρτίου στο θέατρο Παλλάς.

Info
Eισιτήρια:  Από 25€