Blue Oyster: σαμπάνιες και όστρακα στην Κολοκοτρώνη

blue-oyster
ΤΕΤΑΡΤΗ, 18 ΜΑΙΟΥ 2022

Νέα είσοδος στο κέντρο της Αθήνας για όσους θέλουν να το ζήσουν λίγο με γεύσεις θάλασσας και κρασί.

Εδώ και περίπου 1 μήνα, η Κολοκοτρώνη έχει κάτι από άρωμα θάλασσας, κάτι από φυσαλίδες, κάτι από καλοκαίρι. Κι αυτό οφείλεται στο Blue Oyster, τη νέα γαστρονομική είσοδο της περιοχής, πίσω από την οποία συναντάμε τον Άρη Δούκα και τη Φανή Σπυριδάκη του δημοφιλούς Noel σε μια συνεργασία με τους Φώτη Φωτεινόγλου και Θοδωρή Κασσαβέτη από το ΦΙΤΑ του Νέου Κόσμου. Στόχος της μικρής αυτής ομάδας είναι να προσφέρει στους επισκέπτες του κέντρου θαλασσινές λιχουδιές και καλό κρασί, με επιλογές σαμπάνιας που να αντέχει η τσέπη της εποχής, σε ένα αποτέλεσμα που θα είναι προσαρμοσμένο για τους περισσότερους κι όχι για τους λιγότερους, στη λογική του πιο γρήγορου, που παραμένει εκλεκτό, σε ένα seafood bar.

Όπως καταλαβαίνετε και από τα ονόματα που «κρύβονται» πίσω από το Blue Oyster καμία έκπτωση δεν γίνεται στην πρώτη ύλη, με προτάσεις όπως nigiri με ψάρι ημέρας, πλατό με όστρακα, ψάρια και θαλασσινά, ταρτάρ καραβίδας, σεβίτσε με τσιπούρα και γαρίδα, καρπάτσιο μυλοκόπι και πολλά ακόμη.

Εκτός από τις σαμπάνιες και τα κρασιά, υπάρχουν φυσικά και συνοδευτικά κοκτέιλ που έχουν κι αυτά κάτι από θάλασσα στα συστατικά τους (βλέπε την παραλλαγή του Bloody Mary σε Oyster Mary με ζουμί από όστρακο) κι όλα αυτά σε έναν χώρο μαξιμαλιστικής ατμόσφαιρας που κυριαρχεί το μπλε και ναι, για τους πιο παλιούς, ο τίτλος του μας έρχεται από τα '80s και τη «Μεγάλη των Μπάτσων Σχολή».

Info
Blue Oyster
Κολοκοτρώνη 62
210 3221448