Μια Casta Diva έδωσε νέα πνοή στον πεζόδρομο της Μηλιώνη

casta-diva
ΤΡΙΤΗ, 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

Αύρα Σύρου στο κέντρο της Αθήνας κι ένα μενού βαθύ μπλε κυριαρχεί στην Casta Diva, τη νέα άφιξη για φαγητό στο Κολωνάκι.

Το Casta Diva μετράει κάτι λιγότερο από ένα μήνα από τότε που σήκωσε αυλαία στις 6/3 δίνοντας νέα ζωή στο θρυλικό Πρυτανείο και τον δημοφιλή πεζόδρομο της Μηλιώνη. Σε ένα περιβάλλον αστικής πολυτέλειας με ατμοσφαιρική μουσική, αποτελεί τη νέα πρόταση after office fine dining στην καρδιά της πόλης, με συριανή αύρα και την επιχειρηματική σφραγίδα των αδερφών Φουρνιστάκη του φημισμένου εστιατορίου «Αλλού Γυαλού» που άλλαξε το γαστρονομικό τοπίο του νησιού. Η σημαντική πορεία που έχει διαγράψει η ομάδα αποτυπώνεται και στην συνολική καλαίσθητη εικόνα του εστιατορίου που παραπέμπει σε αστική τραπεζαρία, με το βαθύ μπλέ του Αιγαίου που πρωταγωνιστεί στο μενού να δίνει διακριτικά το «παρών» και στον χώρο.

Στο τιμόνι της κουζίνας βρίσκεται ο διακεκριμένος chef Άκης Σουλτάνης, ο οποίος αξιοποιώντας εξαιρετικές πρώτες ύλες, προσφέρει μία πληθώρα από γαστριμαργικές εμπειρίες υψηλού επιπέδου και μοιράζεται μία άλλη άποψη για το Αιγαίο συνδυάζοντας τα υλικά της Σύρου με ένα ασιατικό twist.

Το Casta Diva παρουσιάζει ένα πολύ ενδιαφέρον και γευστικό, ψαροφαγικό κατά κύριο λόγο μενού. Τα signature πιάτα όπως η ολόφρεσκη καψαλισμένη συναγρίδα sashimi που σερβίρεται πάνω από τη βουτυράτη σάρκα του μπλε ελληνικού καβουριού με λίγο χαβιάρι και μία χειροποίητη σάλτσα kosho, το καψαλισμένο μπρόκολο με ένα φινετσάτο dressing από ταχίνι και αμύγδαλο, η ταραμοσαλάτα με αυγοτάραχο και crumble καπνιστής ρέγγας και τα χειροποίητα spaghetti με ροφό, προσφέρουν ένα κράμα ελληνικών και κυκλαδίτικων γεύσεων με ένα πολύ γοητευτικό και αναπάντεχο twist που θα ενθουσιάσει τους επισκέπτες τόσο για μεσημεριανό όσο και για δείπνο.

Το μενού αφιερώνει ένα ιδιαίτερο κεφάλαιο στη robata με πιάτα όπως το σουβλάκι γαρίδας, το σουβλάκι από ψάρι ημέρας και το ιδιαίτερα κομμένο καλαμάρι τα οποία συνοδεύονται μοναδικά με τις σάλτσες τους: με yuzu, ελαιόλαδο και σκόρδο για τη γαρίδα, φρέσκια ντομάτα και chili για το καλαμάρι και με λαδολέμονο συριανού μάραθου και φρέσκο κρεμμυδάκι για το ψάρι.

Η γαστρονομική προσέγγιση του Casta Diva συμπληρώνεται μοναδικά από τις οινικές επιλογές του Κωσταντίνου Σιγανάκη, οι οποίες ταξιδεύουν τον επισκέπτη στον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα ενώ τα avant garde cocktails επιμελείται ο mixologist Ζάχος Ελευθερίου.

Το εστιατόριο απλώνεται σε τρία επίπεδα, ζεστά και κομψά διακοσμημένα, με εντυπωσιακούς πολυελαίους και καθρέφτες. Στοιχεία όπως το ξύλο και η πέτρα συναντιούνται αρμονικά και δημιουργούν μία θαλπωρή, δίνοντας την αίσθηση μίας αστικής τραπεζαρίας σε μέρα γιορτής. Η φίνα δημιουργικότητα και η νοστιμιά του μενού ολοκληρώνονται από τον επιβλητικό χώρο και το φιλικό προσωπικό, σε μια γαστρονομική εμπειρία που μοσχοβολά Αιγαίο, αλλά πηγαίνει ακόμα παραπέρα.

Info
Casta Diva
Μηλιώνη 7
21 0361 6294