Το 1ο water pairing μενού στην Ελλάδα αλλάζει τον τρόπο που βλέπουμε το νερό

water-pairing-theoni ANDROULIDAKIS MICHAIL
ΤΡΙΤΗ, 10 ΜΑΙΟΥ 2022

Σε συνεργασία με τον Διεθνή Water Sommelier Michael Mascha, το Φυσικό Μεταλλικό νερό Θεόνη διοργάνωσε το 1ο Water Pairing Menu, αποδεικνύοντας ότι το νερό δεν είναι μόνο για να μας ξεδιψάει.

Πριν λίγες ημέρες, το βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin Pelagos restaurant, μέλος του Ομίλου Four Seasons, φιλοξένησε ένα πολύ ιδιαίτερο event, όπου το νερό πήρε άλλη διάσταση και ταίριαξε με ξεχωριστό τρόπο με το φαγητό, στο 1ο Water Pairing Menu στην Ελλάδα, το οποίο διοργάνωσε το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘΕΟΝΗ σε συνεργασία με τον Διεθνή Water Sommelier Michael Mascha – ιδρυτή της Fine Waters Academy. Με κεντρικό μήνυμα τη φράση «Το νερό, δεν είναι απλώς νερό», ο Michael Mascha ανέδειξε όλους τους λόγους που καθιστούν το ΘΕΟΝΗ ένα premium water brand, βασικό συστατικό της καθημερινότητάς μας αλλά και εξαιρετικά σημαντικό «συνοδό» μίας fine dining εμπειρίας.

Η παρουσία του Michael Mascha στην Ελλάδα είχε διττό σκοπό καθώς εκτός από την παρουσίαση του Exclusive Water Pairing Menu, προχώρησε στην ανακοίνωση του 1ου υποψήφιου Έλληνα Water Sommelier, Γιάννη Κοροβέση, ο οποίος πρόκειται να πιστοποιηθεί από τη Fine Waters Academy, με την υποστήριξη του ΘΕΟΝΗ.

Το exclusive menu έφερε την υπογραφή του Chef Luca Piscazzi, αποδεικνύοντας πώς το νερό μπορεί να συνοδεύσει και να αναδείξει μοναδικά κάθε γεύση. Αξίζει να σημειωθεί πως το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘΕΟΝΗ αποτελεί το house water του Ομίλου Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, γεγονός που οφείλεται στον premium χαρακτήρα του νερού και ενισχύει τη θέση του ως ένα κορυφαίο ελληνικό νερό σήμερα.

Michael Mascha – ο «ειδικός» του νερού
Ο Michael Mascha δημιούργησε τη Fine Waters Academy το 2002, τον κορυφαίο προορισμό για την εκπαίδευση στο υδάτινο στοιχείο και μία πηγή γνώσης για τους καταναλωτές στη βιομηχανία εμφιαλωμένου νερού. Μέσα από τη Fine Waters Academy, ο Michael Mascha κατάφερε να γίνει η «φωνή» για τους γνώστες του νερού και τον τρόπο ζωής τους και συνέβαλε στην ανάδειξη των διεθνών premium waters υποστηρίζοντας πως «το νερό δεν είναι απλώς νερό». Όπως ακριβώς συμβαίνει με το κρασί, έτσι και το νερό μπορεί να συνδυαστεί με το φαγητό και να επιλεχθεί με βάση τις οδηγίες του water sommelier. Το παγκόσμιο κοινό του Michael Mascha αποτελείται από επαγγελματίες F&B, καταναλωτές, διανομείς, μέσα ενημέρωσης καθώς και κορυφαία water brands.

Ο Michael Mascha είναι επίσης ο συγγραφέας του αναγνωρισμένου βιβλίου Fine Waters - A Connoisseur's Guide to the World's Most Distinctive Bottled Waters που έχει χαρακτηριστεί από τους Times του Λονδίνου ως «μια εγκυκλοπαίδεια του νερού, μια Βίβλος του νερού». Μάλιστα, το ΘΕΟΝΗ είναι το μοναδικό Ελληνικό Φυσικό Μεταλλικό Νερό που έχει συμπεριληφθεί και παρουσιάζεται στη νέα έκδοση του βιβλίου του.

Ο Dr. Mascha είναι κάτοχος διδακτορικού στην Ανθρωπολογία και την Επιστήμη της Επικοινωνίας από το Πανεπιστήμιο της Βιέννης και ζει στο Λος Άντζελες και στο Τέξας.