Ξεκινούν τα εργαστήρια σπιτικής ιαπωνικής κουζίνας

iaponiki-kouzina-miso
ΔΕΥΤΕΡΑ, 01 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

Φέρτε λίγο άρωμα Ιαπωνίας στο πιάτο σας, μαθαίνοντας τα βασικά της ιαπωνικής κουζίνας, μιας από τις πιο υγιεινές και ιδιαίτερες κουζίνες του κόσμου.

Η ιαπωνική κουζίνα φημίζεται αν μη τι άλλο για την ιδιαιτερότητά της, με βάση το ρύζι, τα θαλασσινά, τα λαχανικά –δεν είναι τυχαία μια από τις πιο υγιεινές κουζίνες του κόσμου. Άνθη sakura, πράσινο τσάι, φύλλα μπαμπού, χρώματα, όλα παίζουν τον ρόλο τους.

 Τα υλικά, οι γεύσεις, οι συνδυασμοί, ο υγιεινός τρόπος μαγειρέματος, οι vegan επιλογές, η ιαπωνική κουλτούρα στο γεύμα, αλλά και η αισθητική του πολιτισμού της χώρας, είναι μερικά από αυτά που θα παρουσιαστούν στα 5 Εργαστήρια σπιτικής ιαπωνικής κουζίνας. Στα εργαστήρια θα έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου (από 14/4 έως 8/6) στο Σύνταγμα και τα οποία έχουν λάβει την πιστοποίηση για εκδηλώσεις από την Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα για το 2024:  Έτος Πολιτισμού και τουρισμού μεταξύ Ιαπωνίας και Ελλάδας.

Οι γνώσεις, οι πρακτικές οδηγίες και η γευστική δοκιμή των πιάτων που θα ετοιμαστούν, θα μας εκπνεύσουν και θα μας προετοιμάσουν, ώστε να μπορέσουμε από την κουζίνα πλέον του σπιτιού μας να απολαύσουμε ένα όμορφο, γευστικό και υγιεινό ιαπωνικό γεύμα.

Τα εργαστήρια θα παρουσιάσουν:

H Τίνα Μαυροπούλου, συγγραφέας του βιβλίου «Σπιτικές ιαπωνικές συνταγές-itadakimasu», των εκδόσεων Φυλάτος και μαγείρισσα εδώ και 20 χρόνια της ιαπωνικής κουζίνας που θα μας ξεναγήσει στην μοναδικές γεύσεις της Ιαπωνίας.

Ο Σταύρος Καραγιλάνης, σεφ, σύμβουλος μακροβιοτικής και ιδρυτής της εταιρείας O.N.E Project, που θα μας παρουσιάσει τα απαραίτητα υλικά της ιαπωνικής κουζίνας.

Η Ανδριάνα Κάλφα, σύμβουλος ιαπωνικής νοοτροπίας και executive coach, που θα μας μυήσει στην ιαπωνική κουλτούρα ενός γεύματος.

Η Μελίνα Σελάλμα, σύμβουλος διατροφικής αγωγής, που θα μας μιλήσει για την υγιεινή ιαπωνική διατροφή που μπορούμε και εμείς να εφαρμόσουμε.

Η Αλεξάνδρα Σαρηγιάννη, vegan chef και raw vegan desserts, που θα μας δείξει τις vegan επιλογές που μπορούμε να έχουμε στις ιαπωνικές συνταγές.

Και η Ντίνα Αναστασιάδου, γλύπτρια και ζωγράφος sumie που θα μας μεταφέρει μέσα από την τέχνη της και την μακρόχρονη διαμονή της στην Ιαπωνία, την αισθητική κουλτούρα της χώρας, η οποία αντανακλάται και στην διατροφή.

Παράλληλα σε κάθε εργαστήριο θα μαγειρεύουμε και θα δοκιμάζουμε μοναδικά, εύκολα σπιτικά πιάτα, όπως yakisoba, miso σούπα, donburi με μελιτζάνα, παραδοσιακά γλυκά mochi και πολλά άλλα.   

Info
Εργαστήρια σπιτικής ιαπωνικής κουζίνας
Απρίλιος-Ιούνιος
Flowidity
Νίκης 30, Σύνταγμα
Τίνα Μαυροπούλου
[email protected]