4 μέρη για λαχταριστά και οικονομικά ποτά και κοκτέιλ

shedia
ΤΕΤΑΡΤΗ, 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022

Ταιριάζουν απίστευτα στο καλοκαίρι, μας φτιάχνουν τη διάθεση και υπάρχουν επιλογές για όλα τα γούστα. Επειδή, ωστόσο, οι τιμές των κοκτέιλ σε πολλά μπαρ μπορεί να ξεπερνούν το budget που διαθέτετε για ποτό, φτάνοντας τα 10 και τα 12 ευρώ, τι θα λέγατε να πιούμε στην υγειά της τσέπης μας στα παρακάτω ιδιαίτερα μέρη, που υπόσχονται να μας δροσίσουν οικονομικά;

Σχεδία home
Από ένα περιοδικό δρόμου, εδώ και 3 περίπου χρόνια έχει γεννηθεί ένα στέκι αλληλεγγύης προς τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, το οποίο στη βάση του έχει την αγάπη και την αλληλοβοήθεια. Σε αυτόν, λοιπόν, τον χώρο, εκτός από γευστικά πιάτα που μπορείτε να απολαύσετε, ωραίες δημιουργίες που μπορείτε να αγοράσετε και να ενισχύσετε το έργο της αλληλεγγύης, μπορείτε να τσουγκρίσετε στην υγειά σας και δροσερά κοκτέιλ που έχει επιμεληθεί ο βραβευμένος bartender, Πέτρος Μυτιληναίος. Καθημερινά, ισχύει happy hour από τις 17.00 έως τις 20.00, όπου τα κοκτέιλ κοστίζουν 6 ευρώ, ενώ τις υπόλοιπες ώρες, μπορείτε και πάλι να βρείτε σχετικά οικονομικά κοκτέιλ, αναλόγως τις προτιμήσεις σας. Info: Κολοκοτρώνη 56 και Νικίου 2, Αθήνα.   

Κόκκινος Λωτός, Εξάρχεια
Μπορεί να βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, αλλά έχει τον τρόπο του να ταξιδεύει τους επισκέπτες του μέσα από την έθνικ διακόσμησή του και τον παλμό του με τις λάτιν μουσικές, τα μαξιλάρια και τον νέο κόσμο που το προτιμά. Στον Κόκκινο Λωτό μπορείτε να ξεκινήσετε το ποτό σας από 5 ευρώ, με τις τιμές να κυμαίνονται 5-7 ευρώ, που σημαίνει ότι μπορείτε να πιείτε και δεύτερο, χωρίς άγχος για το budget. Info: Ζωοδόχου Πηγής 5, Εξάρχεια.

Βραζιλιάνα, Πετράλωνα
Από τα πιο fan μέρη των Πετραλώνων, η Βραζιλιάνα είναι must πέρασμα από την περιοχή και διαχρονικό στέκι στην πλατεία Μερκούρη. Κλασικά κοκτέιλ, όπως Mai Tai, Daquiri φράουλα, Old Fashion, Negroni, Bloody Mary, Caipirinhia  κ.ο.κ. θα τα βρείτε σε τιμές 6 με 7 ευρώ, τα οποία μπορείτε να συνδυάσετε και με πιάτα μεσογειακής κουζίνας. Κι αν τα πάρετε για το δρόμο, η τιμή πέφτει στα 5 ευρώ. Info: πλατεία Μερκούρη, Πετράλωνα.

Tyco
Θέλετε κοκτέιλ, αλλά θέλετε ταυτόχρονα να κάνετε και τη βόλτα σας στο κέντρο ή πολύ απλά να το απολαύσετε στο μπαλκόνι σας; Το Tyco έχει φροντίσει γι’ αυτό. Στον κατάλογό του θα βρείτε άπειρα κοκτέιλ με 6 ευρώ για takeaway ή ντελίβερι, ώστε να το πάρετε στο χέρι (σε πλαστικό ποτηράκι) και να κάνετε την περατζάδα σας στην καλοκαιρινή Αθήνα. Street κοκτέιλ όπως λένε και στο χωριό μας. Info: Ρόμβης 11.