Τι γεύση έχει η Ελαφόνησος;

elafonisos
ΔΕΥΤΕΡΑ, 30 ΜΑΙΟΥ 2022

Το μικρό νησάκι στο νοτιοανατολικό άκρο της Πελοποννήσου δεν έχει μόνο υπέροχα τιρκουάζ νερά, αλλά και ιδιαίτερες γεύσεις που ολοκληρώνουν την εμπειρία των διακοπών.

Τη γαστρονομική της πλευρά παρουσίασε πριν λίγες ημέρες η Ελαφόνησος σε ένα πολυδιάστατο γεγονός που συνδύασε παραδοσιακές γεύσεις, μουσική και συμπόσιο με θέμα την οικο-βιωσιμότητα.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Πίττας παρουσίασε το θέμα: «Γαστρονομικές κοινότητες: Η ανάγκη για δικτύωση και συνεργασία των φορέων γαστρονομίας και τουρισμού και η κοινή παρουσίαση των ιδιοτήτων του νησιού», ενώ η σεφ Ελένη Αλιφέρη δημιούργησε ένα μενού με βάση παραδοσιακές γεύσεις και γαστρονομία. Για την παρασκευή των πιάτων χρησιμοποιήθηκαν εκλεκτά τοπικά προϊόντα, όπως εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και ελιές Λακωνίας, τυροκομικά κ.ά., ενώ το ίδιο βράδυ οι «Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος» παρουσίασαν παραδοσιακή ζακυνθινή και επτανησιακή μουσική.

Τα δρώμενα πλαισιώθηκαν και από το 5ο Συμπόσιο Οικο-Βιωσιμότητας που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο για την οικολογική και βιώσιμη ανάπτυξη της Ελαφόνησου Elafonisos Eco και πραγματοποιήθηκε από 17 ως 22 Μαΐου 2022, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πρόγραμμα και σημαντικές συμμετοχές.

Η γαστρονομική εκδήλωση, η παρουσίαση και το συμπόσιο πραγματοποιήθηκαν στο Mare nostrum - cafe bar στην παραλία της Ελαφονήσου ενώ τα πιάτα ετοιμάστηκαν στο εστιατόριο «Αντώνης ψαροταβέρνα». Τις εκδηλώσεις οργάνωσε ο Αναπτυξιακός Οργανισμός «Πάρνωνας» με την υποστήριξη του Δήμου Ελαφονήσου, του «Elafonisos Eco” και συγχρηματοδοτήθηκε στο πλαίσιο του Τοπικού Προγράμματος LEADER/CLLD, Σχέδιο Διατοπικής Συνεργασίας με τίτλο: "Γεύσεις Ελλήνων εκλεκτές ΙΙ: Ελληνικός γαστρονομικός πολιτισμός".