Το STAGES A/LIVE παρουσιάζει τη Σtella στο Onassis Channel στο YouTube

stagesalivestellapinelopigerasimouforonassisstegi Pinelopi Gerasimou
ΠΕΜΠΤΗ, 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

Ψηφιακή πρεμιέρα: Δευτέρα 15 Απριλίου, στις 21:00.

Δείτε την πρεμιέρα εδώ.
Χωρίς αντίτιμο ή χρονικό περιορισμό
Διάρκεια: 53’42’’

Από το Αλεποχώρι στο κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση στο YouTube. Στη νέα συναυλία του STAGES A/LIVE, που κάνει ψηφιακή πρεμιέρα στις 15 Απριλίου, η Σtella μας μυεί στην old school pop μουσική και μας ταξιδεύει σε μια «νέα» εφηβεία που δεν έχουμε ζήσει ακόμη. Στίχοι για τα αντικρουόμενα συναισθήματα της αγάπης, μουσική για να μη σταματήσεις ποτέ να χορεύεις. Η Σtella κινηματογραφήθηκε στο θρυλικό

Pinelopi Gerasimou
Cariocas Beach Bar στην παραλία του Σχίνου σε μια performance που θα μας φέρει λίγο πιο κοντά στο καλοκαίρι, σε σκηνοθεσία Χρήστου Σαρρή.

Pinelopi Gerasimou

H Στέλλα Χρονοπούλου έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Αθήνα, όμως δεν βλέπει σύνορα και όρια στην τέχνη της. Έχοντας προ πολλού ολοκληρώσει τις σπουδές της στη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ), ξεκίνησε την πορεία της στη μουσική με σύντομα περάσματα από τους My Wet Calvin και τους Expert Medicine, ντεμπουτάρε δισκογραφικά ως το ένα μισό του ντούο των Fever Kids το 2014, ενώ έχει ήδη κυκλοφορήσει δύο προσωπικά άλμπουμ (Σtella το 2015, και Works For You το 2017, αμφότερα από την Inner Ear). Σήμερα, αυτό που έχει καταφέρει έχοντας ήδη στην «πλάτη» της 10 χρόνια μουσικής καριέρας, είναι να την εκπροσωπεί η αμερικανική εταιρεία που στο ρόστερ της έχει θρυλικά ονόματα όπως οι Beach House, οι Fleet Foxes, ο Father John Misty και οι Mudhoney. Η ίδια ιστορική δισκογραφική που κάποτε ανακάλυψε τους Nirvana.

Pinelopi Gerasimou

Η «Σtella με σίγμα» λοιπόν, έβαλε ξαφνικά την Αθήνα στον παγκόσμιο χάρτη της indie pop μουσικής σκηνής. Η πανδημία μπορεί να της έκοψε τη φόρα -όπως άλλωστε παγκοσμίως στη μουσική βιομηχανία - ευτυχώς όμως όχι τα φτερά. Πριν η Σtella κυκλοφορήσει τον τέταρτο ολοκληρωμένο δίσκο της μέσω της θρυλικής Sub Pop, μιας από τις πιο σημαντικές δισκογραφικές εταιρίες στην ιστορία της ποπ και ροκ κουλτούρας, είχε προηγηθεί άλλο ένα άλμπουμ για λογαριασμό ενός ακόμη ξένου label. Ήταν αρχές του 2020 όταν το The Break βρέθηκε στα ράφια των δισκοπωλείων με την ούγια της εστέτ Arbutus από τον Καναδά.

«Η Sub Pop ανακοινώνει με μεγάλη χαρά την ένταξη της Ελληνίδας Σtella στον εμβληματικό κατάλογο των καλλιτεχνών της. Με καταγωγή από την Αθήνα, η Σtella έχει προ πολλού αποδείξει την έμφυτη ικανότητά της να διηγείται ιστορίες με old-school ποπ ύμνους και θέμα τα πάθη και την έκσταση του έρωτα», ανέφερε το label στην ανακοίνωσή της ένταξης της πρώτης συνθέτριας από την Ελλάδα στο δυναμικό του.

Το άλμπουμ Up and Away ηχογραφήθηκε μεταξύ Αθήνας και Λονδίνου με την παραγωγή να υπογράφει ο Redinho (Tom Calvert) σε συνεργασία με την συνθέτρια. Τώρα, σχεδόν ζωντανά από το Αλεποχώρι, η Σtella ανεβαίνει στη σκηνή του Cariocas και με ένα κύμα pop μουσικής μας βυθίζει στον κόσμο της.

Cariocas Beach Bar

Ένα beach bar, σε ένα παραθαλάσσιο ψαροχώριο του Κορινθιακού κόλπου, κοντά στο Αλεποχώρι, έχει μεταμορφωθεί σε σημείο αναφοράς για καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο. Το Cariocas ξεκίνησε να λειτουργεί στο Σχίνο το 1998, ενώ γρήγορα κατάφερε να κερδίσει μια ξεχωριστή θέση στο συναυλιακό κοινό της χώρας. Ο συνδυασμός του χειροποίητου ξύλινου beach bar, του απίστευτου ήχου, της θάλασσας και της ελευθερίας που έχει ο κόσμος να χορέψει, δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα άλλο του είδους του. Γνωστό για ένα από τα πιο πετυχημένα φεστιβάλ ροκ μουσικής στην Ελλάδα, το Under the Sun, το Cariocas έχει φιλοξενήσει διεθνώς αναγνωρισμένους και νέους καλλιτέχνες όπως οι Brand, Bjork, Nightstalker,1000mods, Vic, Planet of Zeus και άλλους. Όμως, δεν σταματάει εκεί. Δεκάδες άλλοι καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως οι Frankie Knuckles, David Moralles, Louie Vega, Dj Harvey, Ron Trentm, Carl Graig, Timmy Regisford, Joe Claussel, κάνουν τα House on the Beach parties του Cariocas, τα πιο πετυχημένα και μακροβιότερα στην χώρα. Σήμερα, 16 χρόνια από την ίδρυσή του, το Cariocas, εκείνο το μοναδικό bar μπροστά στη θάλασσα, εξακολουθεί να φιλοξενεί τόσο τους μουσικούς, όσο και το κοινό με την ίδια αγάπη και αυθεντικότητα, όπως την πρώτη μέρα λειτουργίας του.

Το STAGES A/LIVE παρουσιάζει τη Σtella στο Onassis Channel στο YouTube – Ψηφιακή πρεμιέρα: Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, στις 21:00 στο Onassis Channel στο YouTube. | Ίδρυμα Ωνάση.

Διαβάστε περισσότερα για το STAGES A/LIVE