Τα πιάτα του φετινού Chefs Dinner στην Τήνο δεν ήταν απλή υπόθεση

katribesis
ΤΕΤΑΡΤΗ, 08 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022

Το γαστρονομικό project διεθνούς βεληνεκούς, για την ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Τήνο, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Με στόχο πάντα την προώθηση της ελληνικής γης και των τοπικών υλικών, ο Δημήτρης Κατριβέσης υποδέχτηκε πριν λίγες ημέρες στο κατάμεστο εστιατόριο THAMA στην Τήνο, τους λάτρεις της γαστρονομίας σε μία γιορτή των γεύσεων και των πολιτισμών με βάση την Ελλάδα και με έμπνευση από τα τηνιακά υλικά. Το Chefs Dinner 2022, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), αγκαλιάστηκε θερμά από τον κόσμο που γέμισε το εστιατόριο για να γευθεί τις προτάσεις των 5 world class Chefs που συνέθεσαν ένα μενού 7 πιάτων, καθένα από τα οποία είχε τη δική του μακρά ιστορία που ξετυλιγόταν στον ουρανίσκο όσων τα γεύτηκαν.  

Αποτίνοντας φόρο τιμής στην ελληνική γη και στη νησιωτική ποικιλομορφία, οι βραβευμένοι με αστέρι Michelin Chefs Lucía Freitas Rodriguez από την Ισπανία, Tim Golsteijn από την Ολλανδία, Cristian Herrgesell από τη Γερμανία, Miles Watson από τη Νέα Ζηλανδία και David Gil Rovira από την Ισπανία, μαζί με τον chef Δημήτρη Κατριβέση παρουσίασαν στο κοινό πιάτα εμπνευσμένα από ελληνικά προϊόντα, όπως το ελαιόλαδο, το αυγοτάραχο, το καρίκι, τα ελληνικά ψάρια και τα οστρακόδερμα.

Το κοκτέιλ καλωσορίσματος (Τεπατσε, χαμομήλι, μέλι, φυσικό μεταλλικό νερό ΘΕΟΝΗ) και τα σνακ καλωσορίσματος, που αξιοποίησαν κάππαρη, παγωμένο αέρα καπνιστού βουτύρου, χαβιάρι Thesauri, μορταδέλα μπακαλιάρου, φιστίκι Αιγίνης, πράσινες ελιές, φέτα, μάραθο, ελαιόλαδο Jordan, Thama σαρδέλα αυγοτάραχο, Chawanmushi Καρίκι, mojo από σπόρους κολοκύθας, άγριο Μάραθο, ξεκίνησαν γευστικά το γεύμα.

Στη συνέχεια, η Lucía Freitas Rodriguez ετοίμασε αχιβάδες, πίκλες, “Freixoa”, με άγουρο σταφύλι και φύκι Codium, ο Tim Golsteijn λευκό ψάρι, με φύλλα τηνιακής κάππαρης, κίτρο και άγριο μάραθο και ο Christian Herrgesell μαγιάτικο sashimi με Yuzu, ντόπιο μέλι, αβοκάντο και φρέσκια καρύδα. Ο Δημήτρης Κατριβέσης σέρβιρε άγρια τηνιακή αγκινάρα με νιόκι πατάτας, σάλτσα καρμπονάρα κολλαγόνου και αυγοτάραχο, ενώ ο Miles Watson έφτιαξε Olive Fed Wagyu Tenderloin, με άγρια μανιτάρια,λεμόνι σε άλμη και ντολμά.

Τέλος, ο David Gil Rovira έφτιαξε ένα υπέροχο επιδόρπιο, φύλλα συκιάς και cheesecake με βάση το τηνιακό τυρί καρίκι και sorbet από κολοκύθα.

Με την ολοκλήρωση του Chefs Dinner, ο Δημήτρης Κατριβέσης δήλωσε: «Χαίρομαι για τη σπουδαία, one-of-a-kind, εμπειρία που δημιουργήσαμε με την ομάδα των 5 αναγνωρισμένων Chefs, έχοντας δίπλα μας σε αυτό το γαστρονομικό ταξίδι τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού. Με μοναδικής ποιότητας ελληνικά προϊόντα καταφέραμε ως ομάδα να “ταξιδέψουμε” όσους παρευρέθηκαν την βραδιά αυτή, στην ελληνική και δη την τηνιακή κουζίνα, η οποία παντρεύτηκε εξαιρετικά με τη διεθνή κουλτούρα των Chefs. Ευχαριστούμε από καρδιάς τους χορηγούς μας Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘΕΟΝΗ, Αυγοτάραχο Trikalinos, Ελαιόλαδο Jordan, Ελληνικό χαβιάρι Thesauri Caviar, Οστρακόδερμα Arapis, τα οινοποιεία Μακαρούνας, Κτήμα Αρβανιτίδη, Bodegas Krontiras, καθώς και τις εταιρίες La Meat Maison και Global foods που εμπιστευόμαστε για τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το 2023!».