Οι «Μικρές Κυκλάδες» μας στέλνουν για ψάρι στην Κηφισιά

mikres-kuklades-estiatorio koukousas apostolis
ΔΕΥΤΕΡΑ, 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022

Μετά τη Σχοινούσα και την Ηλιούπολη, οι Μικρές Κυκλάδες μεγαλώνουν την οικογένειά τους και μας δίνουν άλλη μια επιλογή για αυθεντική θαλασσινή εμπειρία στα βόρεια.

Το ξακουστό εστιατόριο για ψάρι «Μικρές Κυκλάδες» ξεκίνησε ακριβώς από τα μέρη που φανερώνει η ονομασία του και συγκεκριμένα από τη Σχοινούσα πριν 20 χρόνια, όπου η οικογενειακή ταβέρνα προμηθευόταν καθημερινά τα ψάρια από τα καΐκια των φίλων ψαράδων.

Στη συνέχεια ήρθε και η αθηναϊκή εκδοχή του στην Ηλιούπολη, που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και έπειτα άνοιξε το νέο εστιατόριο στην Κηφισιά για να ικανοποιήσει τους λάτρεις της θαλασσινής κουζίνας στα βόρεια, που αναζητούν πάντα τα καλύτερα φρέσκα ψάρια κι επιθυμούν ένα συνδυασμό παραδοσιακών και σύγχρονων θαλασσινών εδεσμάτων. 

koukousas apostolis

Σε μια φωτεινή κι ατμοσφαιρική σάλα με αποχρώσεις της θάλασσας και της άμμου και στο νέο roof garden θα έχετε την ευκαιρία να γευτείτε αγαπημένες νησιώτικες γεύσεις, όπως βιολογική φάβα Σχοινούσας, χταπόδι ψητό και συμιακό γαριδάκι και ό,τι πιο εκλεκτό βγάζει η θάλασσα, από όστρακα στρείδια, κυδώνια και γυαλιστερές μέχρι γάμπαρη Αμβρακικού, ελληνικό μπλε καβούρι και καραβίδες. Το οικογενειακό ψαροκάικο και οι ψαράδες των Κυκλάδων στέλνουν πάντα φρέσκα ψάρια που μπορείτε να επιλέξετε ψητά ή σε ζύμη που ανοίγει στο τραπέζι σας.

koukousas apostolis

Αυτά τα ψάρια όπως σκορπίνες, σφυρίδες, συναγρίδες, στείρες, ροφός, μπαρμπούνια, λιθρίνια, σαργοί αποτελούν την κορυφαία ποιότητα και πρώτη ύλη που εξασφαλίζουν οι ιδιοκτήτες λόγω της προσωπικής μακροχρόνιας σχέσης με τους ψαράδες που προμηθεύουν απευθείας τα 3 εστιατόρια σε Σχοινούσα, Ηλιούπολη και Κηφισιά.

koukousas apostolis

Εκτός από τα εξαιρετικά ψητά ψάρια, την καλοκαιρινή περίοδο οι θαλασσινές δημιουργίες περιλαμβάνουν πιάτα όπως φιλέτο ψαριού ημέρας με ταμπουλέ και μους ταραμά με μελάνι σουπιάς, ριζότο θαλασσινών, ταλιολίνι με καραβίδες, σαφράν και λουίζα και το δημοφιλές λιγκουίνι αστακού. Στο μενού θα βρείτε επίσης τοπικά προιόντα ΠΟΠ από τα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων, καθώς κι επιλογές σε κρύες κοπές με ψάρια σε συνδυασμό με αυγοτάραχο, ή γλυκολέμονο και ανθό αλατιού.

koukousas apostolis

Από την εξίσωση δεν λείπει και το κρασί, που σημαίνει ότι μπορείτε να ολοκληρώσετε το δείπνο σας με ετικέτες από τον ελληνικό ή διεθνή αμπελώνα και να ζήσετε την απόλυτη γευστική, κυκλαδίτικη εμπειρία, μέσα στην πόλη.

Info
Μικρές Κυκλάδες
Αγ. Τρύφωνος 15, Κηφισιά
210 6230930