Στο rooftop restaurant του Aristide Hotel στη Σύρο έρχονται βραδιές αστεριών Michelin

aristide-hotel-restaurant
ΤΕΤΑΡΤΗ, 22 ΜΑΙΟΥ 2024

To Aristide Hotel υποδέχεται τον βραβευμένο με αστέρι Michelin Michael Wignall για δύο pop up βραδιές με φόντο την Ερμούπολη.

Το rooftop restaurant του Aristide Hotel με τη μαγευτική θέα προς τα Βαπόρια ετοιμάζεται να υποδεχτεί τον βραβευμένο με αστέρι Michelin Chef Michael Wignall του The Angel at Hetton στο Yorkshire για δυο pop up βραδιες, στις 1 και 2 Ιουνίου σε μία γαστρονομική συνέργεια που όμοιά της δεν έχει ξαναγίνει στη Σύρο.

Μαζί με τον executive chef και sommelier του Aristide Hotel, Πέτρο Μπραϊκίδη, ο Chef Michael Wignall θα δημιουργήσει ένα ειδικά διαμορφωμένο μενού 5 σταδίων, σχεδιασμένο ώστε να αναδεικνύει την τοπική πρώτη ύλη και τις ελληνικές γεύσεις σε μια ενδιαφέρουσα πολιτιστική συγχώνευσή. Ο σεφ συνδυάζει με μαεστρία εγχώρια προϊόντα όπως ντομάτες, γαρίδες Αμβρακικού, ντόπιο γάλα καπνισμένο με άχυρο, ελαιόλαδο και μέλι αλλά και διεθνή όπως ρύζι Koshihikari, secretta θρεμμένη με βελανίδι, dashi και nori. Ο Πέτρος Μπραϊκίδης έχει επιμεληθεί και μια λίστα 60 ελληνικών και κυκλαδίτικων κρασιών ειδικά για το δείπνο, ενώ στο cocktail menu δια χειρός Κωνσταντίνου Κωστόπουλου μπορεί κανείς να βρει εξαιρετικά εκτελεσμένα classics, αλλά και δημιουργικές signature προτάσεις, πάντα με ελληνικό χαρακτήρα.

Να σας πούμε ότι η μαγειρική δεινότητα του Michael Wignall έχει αναγνωριστεί διεθνώς, μετρώντας μάλιστα πολλαπλά αστέρια Michelin, συμπεριλαμβανομένων και των δύο αστεριών στο Latymer Restaurant του Pennyhill Park. Το 2018 ανέλαβε το εστιατόριο του inn Angel at Hetton, κερδίζοντας ένα αστέρι Michelin μέσα σε ένα μόλις χρόνο λειτουργίας. Εστιάζοντας στη φρέσκια πρώτη ύλη και την βιωσιμότητα, δημιουργεί πολύπλοκα, τεχνικά άρτια πιάτα ενώ αδιάκοπα αναζητά νέες ιδέες και γαστρονομική έμπνευση ανά τον κόσμο για να ταιριάξει με τη βρετανική ιδιοσυγκρασία του.

Η συμβολή του Aristide Hotel -που έχει κερδίσει τίτλους όπως National Geographic Traveller "Best Boutique" παγκοσμίως για το 2022 και μια θέση ανάμεσα στα 50 καλύτερα νέα ξενοδοχεία παγκοσμίως του Conde Nast Traveller το 2023- και του Πέτρου Μπραϊκίδη στην ανάδειξη της γαστρονομικής κουλτούρας της Σύρου δεν σταματά εδώ, καθώς για δευτερη χρονια συνεχίζονται τα εβδομαδιαία picnics, αυτή τη φορά σε ένα νεοκλασικό κτήμα, όπου οι συνδαιτυμόνες απολαμβάνουν ένα al fresco δείπνο που τους μυεί στην ελληνική κουζίνα με την κοινωνική της διάσταση σε πρώτο πλάνο.

Info
Aristide Hotel & Restaurant
Μπαμπαγιώτου 27, Ερμούπολη 
Instagram | Facebook