Ανεβαίνουμε στο Point-A για δείπνο και κοκτέιλ με την καλύτερη θέα

point-a George Messaritakis
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022

Θέλετε την Αθήνα στο πιάτο; Ή μήπως να την πιείτε στο ποτήρι; Όποια κι αν είναι η διάθεσή σας, το Point-A είναι ένα από τα ωραιότερα rooftop της Αθήνας για να δείπνο και κοκτέιλ με την πιο όμορφη θέα στην Ακρόπολη.

Αν μετρήσετε 289 μέτρα από την Ακρόπολη και 85 μέτρα από το Μουσείο της, στην καρδιά της πρωτεύουσας, θα βρεθείτε στο Point-A, το οποίο δεν είναι ένα τυχαίο σημείο. Βρίσκεται στο rooftop του ξενοδοχείου Herodion, για όσους αναζητούν την πιο όμορφη θέα στην πόλη, ανάμεσα στον Ιερό Βράχο και το Μουσείο και συνδυάζει ατμόσφαιρα και μενού με ελληνικές πρώτες ύλες.

Amalia Kovaiou
Πιο συγκεκριμένα, οι γεύσεις του είναι δουλεμένες και δωρικές, με την υπογραφή του σεφ Χρύσανθου Μανωλόπουλου και περιλαμβάνουν ντοματοκεφτέδες με κατίκι Δομοκού και τραχανά, μοσχαρίσιο ταρτάρ με σάλτσα vitello, τάρτα φάβας με καπνιστό χέλι, σαφράν, ραπανάκια και γλυκό του κουταλιού σταφύλι, μαρινάτη τσιπούρα με πέστο αμπελόφυλλου και carpaccio χταπόδι με μαυρομάτικα, πιπεριά Φλωρίνης, πίκλα αγγούρι και αρωματικό γιαούρτι στα ορεκτικά, ενώ και οι σαλάτες του κινούνται σε ελληνικούς δρόμους, όπως η Ελληνική με πολύχρωμα ντοματίνια, πανακότα κατσικίσιου τυριού, σούπα ντομάτα κεράσι και παξιμάδι χαρουπιού ή η πράσινη με γαρίδες, φουντούκια καραμελωμένα, βολάκι Άνδρου, φράουλες και ginger.

Amalia Kovaiou

Στα κυρίως, το αρνάκι αλά πολίτα (αγκινάρες τοπιναμπούρ, λάδι άνηθος, καλοκαιρινή τρούφα), ο ποσέ μαπακαλιάρος με πούδρα τρομπέτας, γιαούρτι και αγκινάρες, το ψητό φαγκρί με ιμάμ μελιτζάνα και βελουτέ ντομάτας, το striploin angus μόσχου με τραγανή πατάτα, καπνιστή μελιτζάνα, μανιτάρια και σάλτσα στιφάδου και το χοιρινό μάγουλο με ψητά βερύκοκα, king oyster, κρέμα σελινόριζασ και λευκή σοκολάτα ολοκληρώνουν το γευστικό ταξίδι. Το μενού περιλαμβάνει και vegetarian επιλογές και πάστες, όπως carbonara θαλασσινών (καπνιστό χέλι, αυγοτάραχο, chilli πιπεριά, σχοινόπρασο), μανέστρα με ροφό και μυρώνια και κόκορα παστιτσάδα (ραβιόλι, τραγανό μπέικον, μαρμελάδα ντομάτα, καλαμπόκι, μπαχαρικά).

Amalia Kovaiou

Μην παραλείψετε να ολοκληρώσετε το δείπνο σας με εξαιρετικά γλυκά όπως παρφέ σύκο με τραγανό παστέλι, φυστίκι Αιγίνης και πρόβειο γιαούρτι, λευκή σοκολάτα (καραμελωμένο φύλλο, σαφράν, σορμπέ ροδάκινο, δενδρολίβανο) και τριλογία από μους: λεβάντα, αλμυρό passion fruit, πικρή σοκολάτα, μαραθόσπορο και σορμπέ κεράσι.

Τους λάτρεις του κρασιού περιμένει μια ευρεία λίστα με επιλογές από αποκλειστικά Έλληνες οινοποιούς, που συνοδεύουν άριστα κάθε επιλογή του δείπνου. Παράλληλα με το εστιατόριο λειτουργεί καθημερινά το μπαρ, στο οποίο πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν τα κοκτέιλ σε μαγική θέα, που μπορείτε να συνοδέψετε με τα Βar Βites, την πιο ευέλικτη κάρτα με μικρά πιάτα. Χαλούμι με πεπόνι, τόνος ταρτάρ, mini burger, χταπόδι ψητό, κροκέτα μουσακά, beef tatami, Jamon iberico, blue cheese και stilton είναι μερικές από τις επιλογές και αυτές με την υπογραφή του σεφ.

Σημειώστε ότι τις Δευτέρες, στη θεματική Unexpected Mondays, DJs, cocktails και απροσδόκητα bar bites θέτουν τις βάσεις για ανάλαφρη after office διασκέδαση, με επόμενη στη σειρά τη Μιρέλλα Κάππα στις 27/6 μετά τον Σάκη Τσιτομενέα και τον Σπύρο Παγιατάκη.

Κι αν βρεθείτε σε παράσταση του Ηρωδείου, έχετε υπ’ όψιν ότι το ωράριο διαμορφώνεται αναλόγως για να κάνετε την κράτησή σας ή για να απολαύσετε ένα απεριτίφ πρώτα, με φόντο το ηλιοβασίλεμα.  

Info
Point-A, Ροβέρτου Γκάλι 4, Αθήνα
στο rooftop του Herodion Hotel
ημέρες λειτουργίας εστιατορίου: Τρίτη- Κυριακή