Το Global Chef Seminar επέστρεψε με πολλή σοκολάτα

chocolate-academy
ΔΕΥΤΕΡΑ, 04 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022

Εμπνευσμένοι chefs της σοκολάτας από όλο τον κόσμο έφτασαν στην καρδιά της Ελλάδας για να εξερευνήσουν τον ατελείωτο κόσμο της σοκολατένιας απόλαυσης.

Μία φορά τον χρόνο, η Barry Callebaut, ο κορυφαίος παραγωγός σοκολάτας και προϊόντων κακάο υψηλής ποιότητας παγκοσμίως, προσκαλεί Chefs της Chocolate Academy ™ από όλο τον κόσμο για το Global Chef Seminar, με στόχο την εξερεύνηση της ατέλειωτης απόλαυσης της σοκολάτας. Μετά από 2 χρόνια απουσίας, το Global Chef Seminar επέστρεψε στις 20-24/6: το CHOCOLATE ACADEMY ™ Center Athens άνοιξε τις πόρτες του για να φιλοξενήσει 70 chefs από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων παγκοσμίως αναγνωρισμένους και βραβευμένους τεχνίτες. Μέσα σε 5 έντονες και γεμάτες ημέρες, οι chefs έμαθαν για νέες τάσεις και τεχνικές, αντάλλαξαν νέες ιδέες και δούλεψαν μαζί στοχεύοντας στις σοκολατένιες δημιουργίες του μέλλοντος.

Με το concept του “Philo.Chef”, το φετινό Global Chef Seminar ταξίδεψε τους καλεσμένους του στις ρίζες της ελληνικής φιλοσοφίας. Το concept αναφερόταν στους chefs ως σύγχρονους φιλόσοφους της σοκολάτας, συνδέοντας την τεχνογνωσία και τη δημιουργικότητα με τις αξίες των φιλοσόφων της Αρχαίας Ελλάδας. Όσο μοιραζόντουσαν τις γνώσεις τους και συζητούσαν τις τελευταίες τάσεις στη σοκολάτα, περιπλανήθηκαν στο σπίτι των μοντέρνων πολιτισμών και ανακάλυψαν μία ποικιλία ελληνικών γαστρονομικών θησαυρών, έχοντας ταυτόχρονα την ευκαιρία να γνωρίσουν την Αρχαία Ελληνική ιστορία από πρώτο χέρι.

Vice Versa / Visual Storytellers

H έναρξη του Philo.Chef, έλαβε χώρα στο κέντρο της CHOCOLATE ACADEMY ™ στην Αθήνα, σε ένα opening event εμπνευσμένο από την Αρχαία Ελλάδα. Δημοσιογράφοι και επαγγελματίες είχαν την ευκαιρία να γευτούν μία ποικιλία σοκολατένιων γεύσεων με παγκόσμιο χαρακτήρα. Με αφορμή το event, 9 Chocolate Academy ™ Center Chefs και 2 Chocolate Ambassadors, από όλον τον κόσμο, παρουσίασαν τα δικά τους μοναδικά και μέσα στις τάσεις σοκολατάκια και πατισερί, εμπνευσμένα από τη δική τους κληρονομιά, τοπικές γεύσεις και υλικά.