Η επιστροφή του Taste of Athens με άρωμα καλοκαιριού

pelagos-astir-palace
ΤΕΤΑΡΤΗ, 06 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022

Το Taste of Athens επιστρέφει στο Ζάππειο, στην καρδιά του καλοκαιριού, για 4 ημέρες γεμάτες γεύση, διασκέδαση και απόλαυση.

Οι μεγάλες έξοδοι του καλοκαιριού μπορεί να έχουν ξεκινήσει από νωρίς φέτος, αλλά όσοι παραμένουν στην πόλη, θα περάσουν, αν μη τι άλλο, γευστικά και χορταστικά στο πλαίσιο του Taste of Athens που επιστρέφει από τις 7 έως τις 10 Ιουλίου, με την υποστήριξη του ΕΟΤ και της AEGEAN.

Το μεγαλύτερο και πιο νόστιμο γαστρονομικό event της Ελλάδας  επιστρέφει στο Ζάππειο, στην καρδιά του καλοκαιριού, για 4 γευστικές ημέρες όπου 10 από τα καλύτερα εστιατόρια της χώρας, κορυφαίοι chef, εμβληματικά πιάτα και ένα γεμάτο πρόγραμμα μουσικής και διασκέδασης πρόκειται να δώσουν άλλο χρώμα στην εποχή. Οι φετινοί κύριοι θεματικοί πυλώνες περιλαμβάνουν την κυκλική οικονομία, τη φιλοσοφία μηδενικού απορρίμματος (zero-waste), καθώς και την ενίσχυση της ισότιμης εκπροσώπησης των δύο φύλων.

Τα εστιατόρια που συμμετέχουν είναι το Delta του ΚΠΙΣΝ, το Alficon στο Παγκράτι, η Fuga του Κήπου του Μεγάρου, το Gastone της δημιουργικής ομάδας της Cookoovaya, το Herve που είναι το πρώτο chef’s tableεστιατόριο στην Ελλάδα, η Michelin-άτη Hytra, το Pelagos του Four Seasons Astir Palace, η βραβευμένη με 2 Michelin Σπονδή, η αλληλέγγυα Shedia Home και το Ziller’s Roof Garden στη σκιά της Ακρόπολης.

Ziller's
Ενδεικτικά, να σας πούμε ότι στο πλαίσιο του Taste of Athens σας περιμένουν πιάτα όπως τάρτα μαγιάτικο με ponzu gel, μυρωδικά και πίκλα κρεμμυδιού από τη Σπονδή (9€), hot dog ψαριού με λουκάνικο από φαγκρί, μαγιονέζα με άνηθο, πίκλα αγγουριού και shallots από το Pelagos (6€), λαβράκι με μελιτζάνα, πορτσίνι, λουίζα και beurre blanc (9€) από το Ziller's και πολλά ακόμη.

Την πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ, οι πόρτες ανοίγουν με ένα welcome reception από τον ΕΟΤ, στο VIP Area by AEGEAN. Εκλεκτοί προσκεκλημένοι και κάτοχοι VIP εισιτηρίων θα «προσγειωθούν» στο Περιστύλιο, που μεταμορφώνεται στο νέο AEGEAN Business Lounge στην περιοχή Extra Schengen του αεροδρομίου της Αθήνας. Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, που θα παραβρεθεί στον χώρο του Ζαππείου για την επίσημη έναρξη του γαστρονομικού φεστιβάλ της πρωτεύουσας, αναφέρει σχετικά: «Το Taste of Athens είναι ένα σημαντικό φεστιβάλ που προβάλει την ελληνική γαστρονομία με τον καλύτερο τρόπο, μέσα από τις δημιουργίες σημαντικών σεφ και κορυφαίων εστιατορίων της χώρας και μάλιστα σε μια περίοδο που η Αθήνα είναι γεμάτη ταξιδιώτες. Το φεστιβάλ αυτό είναι η καλύτερη διαφήμιση για την ανεπανάληπτη γαστρονομική εμπειρία που μπορεί να ζήσει κάποιος στην Αθήνα. Η γαστρονομία είναι ένα πολιτισμικό στοιχείο άρρηκτα συνδεδεμένο με την ταυτότητα και την αυθεντικότητα κάθε τόπου. Η ανάδειξη και η προβολή της είναι από τους βασικούς άξονες της στρατηγικής του ΕΟΤ για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού. Οι καμπάνιες μας άλλωστε εστιάζουν και σε αυτό το κομμάτι. Ο γαστρονομικός τουρισμός βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης παγκοσμίως. Στόχος μας στον ΕΟΤ είναι να αναδείξουμε την ιδιαίτερη γαστρονομική ταυτότητα της Ελλάδας που θα οδηγήσει και στην περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού μας».

Από την πλευρά της, η Διευθύντρια Marketing της AEGEAN Μαρίνα Βάλβη, σημειώνει ότι: «Είναι χαρά μας να συμμετάσχουμε και πάλι σε ένα τόσο σημαντικό γαστρονομικό γεγονός της πόλης, τόσο γιατί η γαστρονομία αποτελεί βασικό στοιχείο του DNA της χώρας μας και κομβικό άξονα του τουρισμού, όσο και γιατί η AEGEAN στρατηγικά επιλέγει να προωθεί αυτήν τη φωτεινή πλευρά της Ελλάδας. Γι’ αυτό και στο πλαίσιο του Taste of Athens διαμορφώσαμε το VIP Area της διοργάνωσης σε ένα χώρο που προσομοιάζει στο νέο Business Lounge της AEGEAN, όπου οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν και να απολαύσουν το ποτό τους, μαζί με μοναδικά πιάτα από τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας. Ακριβώς αυτήν τη φιλοξενία θέλουμε να νιώθουν οι ταξιδιώτες στο νέο Lounge μας, στην εκτός Schengen περιοχή του αεροδρομίου της Αθήνας, στο οποίο ανυπομονούμε να σας υποδεχτούμε!»

Η προπώληση έχει ξεκινήσει με εισιτήρια από 8 ευρώ που μπορείτε να βρείτε εδώ, ενώ για να δείτε αναλυτικά τι… μαγειρεύεται φέτος στο Taste of Athens, κάντε κλικ εδώ.

Info
Taste of Athens
Ζάππειο Μέγαρο
7-10/7