Ο Βασίλαινας πάει Αντίπαρο και σερβίρει πάνω στο κύμα

basilainas-antiparos
ΔΕΥΤΕΡΑ, 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

Το εστιατόριο που σημάδεψε την Αντίπαρο σε ένα στενάκι της, μετακομίζει και αναβαθμίζεται σε έναν υπέροχο, all day χώρο, μπροστά στη θάλασσα.

Στο Kouros Village Hotel, δίπλα στην πόλη αλλά όχι στη βοή της, μπροστά στη θάλασσα, βρίσκει φέτος φιλοξενία ο Βασίλαινας στην Αντίπαρο, στο νησί που ο Θανάσης Βασίλαινας αγάπησε και τον αγάπησε. Για μια ακόμη χρονιά, λοιπόν, το Vassilenas Blue, δυο χρονιές βραβευμένο με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας, επιφυλάσσει δυνατές εμπειρίες με άρωμα και θέα Αιγαίου.

Από νωρίς το πρωί, το Vassilenas Blue ξεκινά με καφέ και λαχταριστό «χειροποίητο» και αυθεντικό πρωινό, ενώ ακολουθεί το brunch, με κυρίαρχα τα ολόφρεσκα αυγά, το πεντανόστιμο προζυμένιο ψωμί, αλλά και πολλές gluten free και vegetarian προτάσεις.

Η συνέχεια επιφυλάσσει γεύσεις λεπτές και φίνες, με ιδέες ιδιαίτερες που βασίζονται σε αληθινές διαδρομές, και φυσικά μπόλικο ψάρι μαγειρεμένο όπως το ορίζει από πάντα ο «Βασίλαινας» στην ψυχή του και ο Θανάσης στη νέα εποχή του. Στο τιμόνι βρίσκεται ο σεφ Βασίλης Παπαδόπουλος, με πολλές προτάσεις που θα χαρίσουν έξτρα θαλασσινή αύρα στο καλοκαίρι στην Αντίπαρο.

Από την φάση δεν θα λείψουν και τα κοκτέιλ, που θα αποτελέσουν και αυτά τη νέα πρόκληση με μια σειρά από classic αλλά και signature με καλοκαιρινές γεύσεις που θα απολαμβάνετε στο ξύλινο deck, κυριολεκτικά πάνω στο κύμα.

Όπως και στην Αθήνα, έτσι και στην Αντίπαρο, η zero waste λογική θα κυριαρχεί. Να σημειωθεί εδώ πως το πιο σημαντικό στην ιστορία του «Βασίλαινα» είναι το πόσο πρωτοποριακός υπήρξε τότε και πόσο προνοητικός και σύγχρονος εμφανίζεται σήμερα. Η πρακτική του zero waste που τηρούσε με τον δικό του τρόπο ο ιδρυτής, διαμορφώνεται πλέον από τον Θανάση Βασίλαινα με σχεδιασμό του σεφ Μανώλη Γαρνέλη στη μοναδική Ηead-to-Tail εμπειρία. Πρόκειται για μια πρακτική που ακολουθούσε ιστορικά ο «Βασίλαινας» και βασίζεται στη zero waste λογική αξιοποιώντας κάθε πολύτιμο κομμάτι του ψαριού. «Πανδαισία» γεύσεων μα και πρωτοτυπίας και έκπληξης αφού ποτέ δεν ξέρεις με ποιο φρέσκο ψάρι θα καταπιαστούν και πώς ακριβώς θα το διαχειριστούν οι masters του.

Έτσι, λοιπόν, ο Θανάσης Βασίλαινας που είναι πάντα εκεί, επιβλέποντας διακριτικά τα πάντα θα σας υποδεχθεί και στο νησί σαν εξαιρετικός οικοδεσπότης και θα σας μυήσει στην πιο όμορφη φιλοσοφία διαχείρισης του φαγητού. Πλάι στο κύμα, θα απολαύσετε την ακαταμάχητη ταραμοσαλάτα, το μαγευτικό αυγό, το τραγουδιστό γιουβέτσι γαρίδας και πολλά ακόμη προσεγμένα πιάτα καρδιάς και νέες χρωματιστές δροσερές σαλάτες, που εγγυώνται ένα νόστιμο καλοκαίρι.

Info
Vassilenas Blue Antiparos
Kouros Village Hotel
Κρατήσεις
+302284063250