Τι γεύση θα έχει φέτος το Poseidonion Grand Hotel των Σπετσών;

poseidonion-grand
ΤΕΤΑΡΤΗ, 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

Καλωσορίζοντας τον ταλαντούχο Chef Ηλία Κιαζόλι, το Poseidonion Grand Hotel συστήνει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία αφιερωμένη στη γεύση της Ελλάδας.

Από την εμπειρία στο νησί των Σπετσών, δεν γίνεται να λείπει το πέρασμα από το Poseidonion Grand Hotel, το οποίο συμπληρώνει φέτος τα 110 χρόνια λειτουργίας του κι έχει πολλά στα σκαριά για το φετινό καλοκαίρι. Δεν είναι τυχαίο, μάλιστα, το ότι φέτος συμπεριλαμβάνεται και στην Gold List 2024 του Condé Nast Traveler με τα καλύτερα ξενοδοχεία και resorts στον κόσμο.

Με έμφαση, όπως πάντα, μεταξύ άλλων και στη γεύση, φέτος, υποδέχεται με ιδιαίτερη χαρά ως νέο Executive Chef των εστιατορίων του τον Ηλία Κιαζόλι, εγκαινιάζοντας ένα νέο κεφάλαιο στο γαστρονομικό του ταξίδι. Έναν σεφ με σημαντική πορεία και αστείρευτη δημιουργικότητα, με βασικότερους σταθμούς την Ισλανδία και τη Δανία, σε κορυφαία ξενοδοχεία και εστιατόρια, μεταξύ των οποίων το  Restaurant Meille και το Hotel Sanders στην Κοπεγχάγη και το Fosshotel Restaurant Haust στο Ρέικιαβικ.

Με τον σεφ Ηλία Κιαζόλι στο τιμόνι, λοιπόν, και τους συνεργάτες του Θωμά Πατήλα και Χρήστο Μουσιάρη με την υπόλοιπη ομάδα, δίνουν έμφαση στην ολιστική μαγειρική προσέγγιση σε συνδυασμό με τη βιωσιμότητα, και δημιουργούν ξεχωριστά μενού με πρωταγωνιστές τη μεσογειακή παράδοση, στην ανανεωμένη της εκδοχή, και αγνά υλικά από το Bostani, τη βιολογική φάρμα του ξενοδοχείου.

Στο εστιατόριο Οn the Verandah, o σεφ θα σας καλωσορίζει με τo “Chefs’ Choices Menu”, ένα μενού βασισμένο στις δικές του προσωπικές επιλογές που θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε μαζί με ένα ξεχωριστό wine pairing με ετικέτες του εγχώριου και διεθνούς αμπελώνα. Το μενού θα ανανεώνεται συχνά ανάλογα με την εποχικότητα των πρώτων υλών και τις επιλογές του σεφ. Από τα πιάτα που ξεχωρίζουν είναι το Μωσαϊκό Μπακαλιάρου με sour cream ντάσι, αγκινάρα Ιερουσαλήμ και λάδι μυρωδικών, η Σουπιά με beurre blanc τσίρου, άγρια χόρτα και nduja και  Αλμύρα με ντοματίνια, καρπούζι, καρίκι Τήνου, νερό ντομάτας και κραμπλ ψωμιού.

Κι αν επιλέξετε τη Library Brasserie με τη χαλαρή της ατμόσφαιρα σας περιμένουν γευστικές προτάσεις από ένα πληθωρικό all day menu, ενώ στο κοσμοπολίτικο Palms the Bar θα πάτε για δροσιστικά cocktails και bites. Αν, ωστόσο, ο δρόμος σας βγάλει στο Paradise Beach Club, τα πιάτα του σεφ θα σας περιμένουν και εκεί, μετά τα μακροβούτια σας.

Info
Poseidonion Grand Hotel
Ντάπια, Σπέτσες
Facebook και Instagram