Η ιταλική κουζίνα συναντά τη γραβιέρα Νάξου στο 6ο Food Experience Graviera Naxos

grabiera
ΠΕΜΠΤΗ, 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

Το μεγαλύτερο γαστρονομικό event του Αιγαίου ενώνει την κουζίνα της γειτονικής Ιταλίας με τη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π.

Έχετε δοκιμάσει σπαγγέτι αλά καρμπονάρα, πίτσα ναπολιτάνα, ριζότο, μπουρδέτο ή αραντσίνι με… Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π.; Αν όχι, έρχεται η ευκαιρία σας, καθώς στο 6ο Food Experience Graviera Naxos, Έλληνες και Ιταλοί σεφ θα μαγειρέψουν ιταλικές σπεσιαλιτέ, χρησιμοποιώντας το διάσημο τυρί της Νάξου. Σε cooking lessons που θα γίνουν σε εύφορα ναξιώτικα περιβόλια με παραδοσιακούς ξυλόφουρνους αλλά και εν πλω για τη μαγευτική Δονούσα, γεύσεις και αρώματα Ελλάδας και Ιταλίας θα σμίξουν, προσφέροντας μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία.

Το Food Experience Graviera Naxos, το οποίο διοργανώνεται από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, ξεκίνησε πριν από 6 χρόνια, σε μία προσπάθεια να προωθήσει το πεντανόστιμο τυρί που έχει χαρακτηριστεί και ως «το χρυσάφι του νησιού» και, παράλληλα, να γνωρίσει στον κόσμο τις ομορφιές της Νάξου.

Τις προηγούμενες χρονιές, στο πλαίσιο του Food Experience Graviera Naxos, στο νησί της Αριάδνης βρέθηκαν Έλληνες Ολυμπιονίκες που μίλησαν για τη διατροφική αξία της Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π. και τη σημασία της σωστής διατροφής στην επίτευξη των αθλητικών στόχων, ενώ γνωστοί σεφ ετοίμασαν πιάτα-έκπληξη συνδυάζοντας έθνικ στοιχεία από διαφορετικές κουζίνες, τα οποία ικανοποίησαν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Η  υπέροχη γεύση και η απαράμιλλη ποιότητα της Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π., του κορυφαίου προϊόντος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου και της ναξιώτικης τυροκομίας, αναγνωρίστηκε ακόμη μία φορά σε παγκόσμιο επίπεδο. Το εκλεκτό, πιστοποιημένο τυρί κατάφερε να ξεχωρίσει και να βραβευθεί με το Superior Taste Award με δύο αστέρια από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης των Βρυξελλών (International Taste Institute, πρώην ITQI), το οποίο ιδρύθηκε το 2005 και αποτελεί τον ηγέτη στην αξιολόγηση και πιστοποίηση γεύσης παγκοσμίως.

Το 6ο Food Experience Graviera Naxos τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου.

Info
6ο Food Experience Graviera Naxos
14-16 Ιουνίου