Vassilenas Blue: η ιστορία ενός αιώνα πάει Αντίπαρο

vassilenas-blue
ΤΕΤΑΡΤΗ, 03 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022

Ένα όνομα, μια ιστορία (ενός αιώνα), σε κυκλαδίτικο σκηνικό για το καλοκαίρι, που σίγουρα μας κάνει να ζηλεύουμε όσους βρίσκονται στην Αντίπαρο αυτό το διάστημα.

Τα 102 του χρόνια είναι η ξεκάθαρη απόδειξη ότι κουβαλά ιστορία κι έχει βάλει το δικό του λιθαράκι στη γαστρονομία της πόλης. Ξεκινώντας από τον Πειραιά το 1920, ο Βασίλαινας έχει μείνει στο χρόνο, συνεχίζοντας την πορεία του από τα Ιλίσια πλέον, σε έναν υπέροχο χώρο που επισκεφτήκαμε πρόσφατα, δοκιμάζοντας υπέροχα πιάτα.

Η έμφαση στην ψαροφαγία παραμένει και πλέον έχει μεταφερθεί και στην Αντίπαρο, με φόντο το λευκό των Κυκλάδων και σε καλοκαιρινή ατμόσφαιρα διακοπών, όπου δεν μπορούμε να φανταστούμε καλύτερο σκηνικό για να απολαύσετε τη θρυλική ταραμοσαλάτα του, τις ψητές γαρίδες με γκρεμολάτα σταφίδας και κουρκουμά και το λαβράκι καρπάτσιο με βινεγκρέτ από ψητά, πικάντικα λεμόνια.

Στο μενού του, επιμέλειας σεφ Μανώλη Γαρνέλη, θα βρείτε πολλές επιλογές «για τη μέση», όπως χλιαρή χταποδοσαλάτα με μαυρομάτικα, φινόκιο και αμπελοφάσουλα, ταρτάρ τόνου με λάιμ, τσίλι και μαγιονέζα τρούφας, ψητό καλαμάρι με αμοργιανή φάβα, γλυκόξινη αλμύρα, μελάνι σουπιάς και σουτζούκι Δράμας, αλλά και κυρίως, όπως μπακαλιάρο σε κρούστα με αλιάδα με κρόκο Κοζάνης και πικάντικη πολίτικη σαλάτα, γιουβετσάκι γαρίδας με καπνιστή ντομάτα και βασιλικό, μαγιάτικο φιλέτο σαβόρο, με σέσκουλα, ντομάτα, παλαιωμένο ξίδι, σταφίδα κουκουνάρι και δεντρολίβανο κ.ά.

Και οι ορκισμένοι κρεατοφάγοι, όμως, δεν μένουν παραπονεμένοι, με 2 επιλογές: αρνάκι με πλιγούρι, καπνιστή μελιτζάνα, κουκουνάρι και harissa (ίσως το πιο τρυφερό αρνί που έχετε δοκιμάσει) και κόντρα φιλέτο με baby πατάτες φούρνου, χαμομήλι και τσιμιτσούρι μυρωδικών.

Αν βρίσκεστε στην Αντίπαρο… καλή όρεξη!

Info
Vassilenas Blue
Χώρα Αντιπάρου
2284 063250