Θαλασσινό μενού με άρωμα καλοκαιριού στο The Lemon Tree and Co. Athens Riviera

the-lemon-tree-and-co-athens-riviera christos dimakeas/studio panouli
ΠΕΜΠΤΗ, 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024

Ήρθε στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας, στην παραλία της Βούλας, και εμπλουτίζει το καλοκαίρι στην πόλη με γεύσεις εποχής σε γαλάζιο φόντο.

Από τη μία η παραλία της Βούλας κι ένας χώρος με ξύλο, πέτρα, γήινες αποχρώσεις και μεσογειακά φυτά κι από την άλλη μοντέρνα μεσογειακή γαστρονομία με ασιατικές επιρροές. Η «συνταγή» δείχνει να κερδίζει μέχρι στιγμής για τη νέα προσθήκη στα νότια, με το The Lemon Tree & Co. να υπόσχεται ξεχωριστές all-day στιγμές υψηλής γαστρονομίας και ατελείωτες βουτιές, με έμπνευση από το πλούσιο μωσαϊκό του αιγυπτιακού πολιτισμού. Αποτελεί, άλλωστε, το νέο project της καταξιωμένης μητρικής εταιρείας TLT Concepts και του αιγυπτιακού ζεύγους Mirette Aly και Ahmed Hanafi, με παρουσία στην Αίγυπτο, την Ισπανία και σύντομα στο Ντουμπάι, τον Οκτώβριο του 2024, με το Villa Coconut.

christos dimakeas/studio panouli
Τι σας περιμένει στο πιάτο
Το μενού, με επικεφαλής την Mirette Aly και Executive Chef τον καταξιωμένο και πολυβραβευμένο Μιχάλη Νουρλόγλου, ο οποίος πρωταγωνιστεί στη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας εδώ και πάνω από μια δεκαετία, αποτελεί ένα μείγμα μεσογειακής έμπνευσης με δελεαστικές ασιατικές γεύσεις, φρέσκα υλικά και raw επιλογές. Ανάμεσα στις επιλογές ξεχωρίζουν τα χτένια καρπάτσιο με τηγανητό κρίταμο, μαριναρισμένο αγγούρι, σταφύλλι, τσίλι και κόλιανδρο, το καρπάτσιο γαρίδας, οι ψητές καραβίδες με σιγομαγειρεμένα ρεβύθια και φυστικοβούτυρο αλλά και επιλογές όπως το udon με μοσχαρίσιο ταρτάρ και ο αστακός κεμπάπ με μαγιονέζα βανίλια και σπιτική Sriracha βατόμουρο. Από το μενού δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι γλυκές απολαύσεις με το Μιλφέιγ με βανίλια bourbon, πραλίνα πεκάν και παγωτό κανέλα να ξεχωρίζει.

christos dimakeas/studio panouli

Το γεύμα συνοδεύεται από κρασί, από την αποκλειστική wine list του εστιατορίου,ενώ δεν λείπουν και οι προτάσεις cocktails που έχει επιμεληθεί η ομάδα του The Bar in Front of the Bar αλλά και ένα ειδικά διαμορφωμένο μενού που μπορείτε να απολαύσετε στην ξαπλώστρα σας με θέα τη θάλασσα.

Info
The Lemon Tree & Co. Athens Riviera
Λεωφόρος Αλκυονίδων 4, Βούλα
210 2205769