2 προτάσεις για... κρητικό γλέντι
Λατρεύετε την κρητική κουζίνα, αγαπάτε το απάκι και το γαμοπίλαφο και τρελαίνεστε για ρακή; Έχουμε 2 εξαιρετικές προτάσεις για εσάς…
Το οινοπαντοπωλείο «Το Πιάτο» της Βούλας -ένα ιστορικό μεζεδοπωλείο που πρωτολειτούργησε το 1940, αλλά άνοιξε και πάλι τις πόρτες του πριν λίγο καιρό, κρατώντας την ίδια αρχιτεκτονική- διοργανώνει από την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου ένα δεκαήμερο αφιέρωμα στις γεύσεις της Κρήτης. Ντάκος, Γραβιέρα Κρήτης με μέλι και μαυροσούσαμο, απάκι, αλατσοελιές, σφακιανή πίτα, χοχλιοί μπουμπουριστοί, χόρτα τσιγαριαστά, σιουφιχτά χειροποίητα μακαρόνια με στάκα και ξυνομυζήθρα και φυσικά, λαγός στιφάδο και… γαμοπίλαφο.
Πληροφορίες: «Το Πιάτο» της Βούλας, Αγίου Αλεξάνδρου 46, Παλαιό Φάληρο, 210 9802903, 10-15 ευρώ ανά άτομο.

Και το Βυζαντινό του Hilton όμως, «τρέχει» ήδη μια εβδομάδα κρητικής κουζίνας, στο πλαίσιο των αφιερωμάτων που πραγματοποιεί από αυτό τον μήνα στις τοπικές ελληνικές κουζίνες. Μέχρι τις 23/11 λοιπόν, θα μπορείτε να δοκιμάσετε μαραθόπιτα, γίδα, καλτσούνια, ντάκο και πολλά άλλα τοπικά εδέσματα από την μεγαλόνησο. Εσείς θα το χάσετε;
Πληροφορίες: Βυζαντινό, Hilton, Βασ. Σοφίας 46, 2107281400.
Βάλια Κανελλοπούλου
[email protected]







